Rusia trimite un distrugător forţelor navale ruse din Marea Mediteraneană

Distrugătorul Moskva, mândria flotei ruse din Marea Neagră
Distrugătorul Moskva, mândria flotei ruse din Marea Neagră (Vasiliy BATANOV / AFP / Getty Images)

Forţele Navale ruse vor trimite un distrugător din clasa Udaloy să se alăture flotei din estul Mării Mediteraneene, conform purtătorului de cuvânt al marinei ruse, căpitanul Vadim Serga, a anunţat, vineri, World Tribune.

Distrugătorul, denumit Vice-amiralul Kulakov, va fi utilizat pentru a proteja Siria de un atac naval, a declarat oficialul rus.

Noul distrugător va conduce flota Rusiei din Marea Mediterană, a declarat Serga.

Forţele navele ruse din Marea Mediteraneană includ peste zece nave de război, printre care şi distrugătoare dotate cu rachete ghidate nucleare, şi mai multe vapoare de transport.

În 2013, Rusia şi-a mobilizat o parte din forţele navele în apele din vecinătatea Siriei pentru a o proteja de rebelii sunniţi, spun sursele din diplomaţia occidentală.

Pe timpul celor trei ani de conflicte interne din Siria, forţele navale ruse au ţinut la distanţă navele de război şi submarinele occidentale, au completat sursele vestice.

Rusia, un aliat tradiţional al regimului Bashar al-Assad, a aprobat trimiterea mai multor tehnologii militare moderne către Siria, printre care elicoptere, avioane, sisteme de apărare anti-aeriană, drone şi rachete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe