Rusia trimite încă un convoi umanitar în Donbas


Convoi umanitar rusesc se îndreaptă spre Rusia, 14 august 2014.
Convoi umanitar rusesc se îndreaptă spre Rusia, 14 august 2014. (Captură Foto)

Rusia va trimite încă un convoi de ajutor în estul Ucrainei, unde luptele dintre trupele guvernamentale şi paramilitarii sprijiniţi de Rusia au creat o criză umanitară.

Ministerul de Urgenţe al Rusiei a anunţat duminică trimiterea unui nou convoi de vehicule, care a plecat deja din regiunea Moscova Oblast, şi se îndreaptă înspre Donbas.

Până acum Rusia a trimis 39 de mii de tone de ajutor populaţiei din Doneţk şi Lugansk din august 2014.

Rezidenţii din Donbas trăiesc în condiţii precare datorită luptelor grele dintre forţele paramilitare pro-ruse şi trupele guvernamentale.

Regiunea mai suferă şi din cauza unei blocade comerciale impuse de Kiev în noiembrie. Măsurile semnate de preşedintele Petro Poroshenko au sistat orice serviciu de sănătate, educaţie şi protecţie socială în regiunea Donbas.

Conform purtătorului de cuvânt al Biroului ONU pentru Refugiaţi, Jens Laerke, criza umanitară din Donbas a generat 1,4 milioane de refugiaţi.

Statistica publicată de ONU, arată că în conflictul ucrainean au fost omorâte până acum 6500 de persoane, deşi rapoarte prezentate de mass media germană vorbesc de numere mult mai mari.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe