Rusia testează sistemele de rachete S-300 şi S-400 în cadrul unui exerciţiu militar

Kremlinul desfăşoară un exerciţiu militar masiv, la care participă 4.000 de soldaţi şi ofiţeri şi 1.500 piese de echipament. În plus, Rusia îşi testează puternicele sisteme de rachete S-300 şi S-400 pentru apărare antiaeriană.
Sistemul rusesc antirachetă S-300.
Sistemul rusesc antirachetă S-300. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.08.2016

Rusia este pregătită să testeze sistemele sale de rachete S-300 şi S-400 în cadrul unui exerciţiu militar care a fost lansat în regiunea sud-vestică Astrahan, a declarat luni Igor Muginov, purtător de cuvânt pentru Districtul Militar Vestic al ţării.

Sistemele de rachete fac parte dintre cele 1.500 de piese de echipament militar implicate în acest exerciţiu, care a fost lansat sub îndrumarea lui Andrei Kartapolov, comandantul Districtului Militar Vestic.

“La exerciţiu participă forţele de apărare aeriană, avioane de luptă, trupe specializate în comunicaţii şi probleme tehnice, trupe specializate în război electronic şi radio, şi unităţi de infanterie de recunoaştere şi mecanizate – 4.000 de ofiţeri şi soldaţi şi 1.500 de piese de echipament militar, inclusiv 50 de avioane şi elicoptere tactice”, a declarat Muginov, fiind citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

Conform armatei ruse, soldaţii vor lua măsuri împotriva unor atacuri inamice cu rachete şi bombe. În plus, avioanele de luptă şi unităţile de apărare aeriană vor lovi anumite ţinte, simulând rachete de croazieră şi drone inamice de atac şi recunoaştere, a mai raportat TASS.

Trupele Districtului Militar Vestic au fost plasate joia trecută în stare de alertă ridicată în cadrul unor inspecţii militare neanunţate la nivel naţional. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat la acea vreme că aceste inspecţii vor avea loc în perioada 25 -31 august în Districtele Militare Sudic, Vestic şi Central, precum şi în cazul Flotei Nordice, a forţelor aerospaţiale şi a unităţilor aeropurtate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor