Rusia intrerzice unui fost ambasador al SUA să intre în ţară

Un fost ambasador al SUA în Rusia afirmă că a fost pus pe lista de sancţiuni a Kremlinului şi i-a fost interzisă intrarea în ţară.
(photos.com)
Gina Zaragiu
12.11.2016

Fostul amasador Michael McFaul a declarat că interdicţia de a intra în Rusia a fost "din cauza afilierii mele strânse cu [preşedintele Barack] Obama".

McFaul a declarat că se pregătea să viziteze Rusia "pentru a face tranziţia de la [Hillary] Clinton", înainte ca Donald Trump să fi câştigat alegerile din SUA.

Ministerul de Externe al Rusiei a confirmat interdicţia, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Într-o postare pe Facebook, McFaul a notat: "S-a spus că sunt pe lista de sancţiuni a Kremlinului din cauza relaţiilor mele apropiate cu Obama. O voi lua ca pe un compliment! SUA a sancţionat ruşii apropiaţi lui Putin.

"Din câte ştiu, George Kennan a fost ultimul ambasador al SUA în URSS / Rusia căruia i-a fost interzis să călătorească acolo. Bună companie! Sper că nu sunt pe lista de interdicţie de călătorie a Rusiei pentru totdeauna. Din 1983, am trăit şi călătorit în acea ţară."

McFaul este profesor la Universitatea Stanford şi a fost ambasador al SUA în Rusia între anii 2012-2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor