Rusia interzice intrarea cetăţenilor străini, închide şcolile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Luni, autorităţile ruse au interzis cetăţenilor străini să intre în ţară, au închis şcolile de stat şi au limitat adunările publice la Moscova, în efortul de a reduce răspândirea coronavirusului.

Interzicerea intrării cetăţenilor străini va fi pusă în aplicare de la 18 martie până la 1 mai, deşi diplomaţii, membrii echipajelor de avion şi alte câteva categorii de persoane vor fi exceptate, a declarat guvernul.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a interzis toate evenimentele în aer liber şi a limitat evenimentele publice la cel mult 50 de persoane până la 10 aprilie, a spus într-o postare pe blogul său personal, citând necesitatea consolidării măsurilor de carantină ale oraşului.

Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus în Rusia a crescut luni la 93, de la 63 în ziua precedentă. Rusia nu a raportat decese.

Rusia a declarat că va anula toate evenimentele sportive începând de luni, în timp ce ministrul Sportului, Oleg Matitsin, a ordonat tuturor instituţiilor educaţionale şi ştiinţifice aflate în competenţa departamentului său să consolideze măsurile sanitare şi preventive împotriva răspândirii coronavirusului.

Sobianin a adăugat pe lista ţărilor din care noii sosiţi sunt obligaţi să petreacă 14 zile în auto-izolare toate ţările europene şi Statele Unite.

Rusia şi Armenia au convenit să restricţioneze traficul de pasageri între cele două ţări, iar premierul rus a declarat că Rusia va opri circulaţia persoanelor la graniţa sa cu Bielorusia.