Rusia întăreşte forţele armate pe flancul vestic, invocând ameninţarea NATO

Ministrul rus al Apărării a declarat miercuri că situaţia securităţii în apropierea graniţelor vestice ale ţării s-a înrăutăţit şi că Rusia îşi va întări forţele desfăşurate acolo.
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. (Getty Images)
Andrei Popescu
22.06.2017

În timpul unei călătorii spre Kaliningrad, cea mai vestică regiune a Rusiei, Serghei Şoigu s-a referit la exerciţiul militar al NATO în zona Baltică pentru a evidenţia prezenţa militară tot mai mare a alianţei occidentale în această regiune.

Şoigu a declarat că exerciţiul militar la scară mare reflectă “cursul anti-Rusia” adoptat de NATO.

El a mai precizat că armata rusă va forma 20 de unităţi noi de-a lungul graniţelor vestice ale ţării până la sfârşitul acestui an. De asemenea, tot în acest an, Rusia şi Belarus vor desfăşurat un exerciţiu militar comun numit Vest-2017.

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini cu un avion de luptă F-16 al NATO în timp ce urmărea avionul ministrului Şoigu în apropiere de Kaliningrad. Apoi, un avion rusesc Su-27 s-a poziţionat între avionul ministrului şi cel al NATO.

Tot miercuri, agenţiile ruse de ştiri au relatat că mai multe avioane de luptă ale NATO au escortat avionul lui Şoigu deasupra Mării Baltice, în timp ce se întorcea din Kaliningrad la Moscova, adăugând că nu au încercat să se apropie de aeronava rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor