Rusia, în căutare disperată de muniţie. Poartă negocieri cu Birmania, ţările din Africa şi Orientul Mijlociu

Tancuri ruse distruse de ucraineni
Tancuri ruse distruse de ucraineni (Oz Katerji, Twitter)

În nevoie disperată de muniţie, Rusia poartă negocieri pentru a importa muniţie din Birmania, ţările din Africa şi Orientul Mijlociu, informează generalul Vadim Skibitski, şef adjunct al serviciului ucrainean de informaţii militare (GUR).

"Serviciile de informaţii militare au obţinut documente privind cooperarea şi intenţiile autorităţilor din Rusia în ceea ce priveşte achiziţionarea de muniţii, rachete, alte echipamente şi arme. Acest lucru e din cauza faptului că Rusia a început să se confrunte cu o penurie de muniţie. Ştim că aceştia colaborează în mod activ cu Iranul. Sunt în curs de negociere cu Birmania, cu ţările de pe continentul african şi din Orientul Mijlociu. Şi-au trimis delegaţiile - Ministerul Apărării, Serviciul de Informaţii Externe şi alte agenţii pentru a obţine cât mai multă muniţie şi alte arme", a declarat Skibitski, citat de Ukrinform.

Potrivit acestuia, în prezent, unele ţări nu au luat încă o decizie privind furnizarea de muniţie către Rusia, deoarece aşteaptă rezultatul ofensivei ruse.

În acelaşi timp, Rusia primeşte deja muniţie şi drone din Iran şi încearcă, de asemenea, să obţină rachete balistice.

"Cu toate acestea, încă nu există informaţii sigure cu privire la transferul acestor arme către Federaţia Rusă. Iranul aşteaptă", a declarat oficialul GUR.

În schimb, Iranul vrea să obţină de la Rusia energie nucleară şi tehnologie pentru programul de rachete.

"Acesta este interesul reciproc al celor două ţări în continuarea cooperării", a precizat generalul Vadim Skibitski.

În plus, potrivit serviciilor de informaţii, Rusia primeşte periodic din Siria sisteme de apărare aeriană şi S-300, care sunt livrate pe nave civile.