Rusia dezvoltă sistemul de rachete nucleare stealth

Severodvinsk, noul submarin nuclear al marinei ruse.
Severodvinsk, noul submarin nuclear al marinei ruse. (youtube.)

Rusia este ocupată cu îmbunătăţirea sistemului de rachete din timpul Războiului Rece, dezvoltând un proiect pentru rachete nucleare invizibile radar, ce va fi finalizat în 2021.

”Până în 2016, aproape 60% din sistemul de rachete al Rusiei va fi de tip nou, iar până în 2021 procentul va creşte la 98%”, a declarat colonelul Igor Yegorov, purtătorul de cuvânt al Forţelor Rachetelor Strategice, a anunţat agenţia de ştiri rusă Itar Tass.

”În acelaşi timp, trupele şi sistemele de comandă a armamentului şi a echipamentului de război vor fi îmbunătăţite calitativ. În primul rând, capabilitatea lor de scăpa de apărarea anti-rachetă va fi mărită”, a adăugat acesta.

Agenţia de ştiri a adăugat că bugetul programului de armament al ministerului rus al Apărării va ajunge la 600 de miliarde USD până în 2020.

Anunţul a survenit la numai câteva săptămâni după ce Rusia a dezvăluit noul model de submarin nuclear denumit Severodvinsk, păstrat ultra-secret până acum.

”Submarinul este echipat cu cele mai noi sisteme de navigaţie şi comunicaţie, o unitate complet nouă de putere nucleară, şi armament puternic, inclusiv rachete de croazieră supersonice”, a afirmat comandantul marinei ruse, amiralul Viktor Chirkov, pe 17 iunie.

Severodvinsk este cel de-al 131-lea submarin nuclear construit de marina rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe