Rusia avertizează că anularea proiectului Nord Stream va afecta Europa

Rusia a avertizat în 21 decembrie că orice mişcare din partea UE de a suspenda proiectul pentru gazoductul Nord Stream-2, care leagă coasta baltică a Rusiei de Germania, va afecta Europa.
(SAMUEL KUBANI / AFP / Getty Images)

“Părţile au înregistrat un progres considerabil în ceea ce priveşte aspectele juridicee, tehnice, economice şi financiare ale acestui acord”, a susţinut ministrul rus al Economiei Alexei Uliukaiev în 21 decembrie în Bruxelles.

El a adăugat că eşecul implementării acordului va afecta doar partea care va face o mişcare în acea direcţie.

“Este vorba de echilibrul energetic al Europei”, a precizat Uliukaiev, conform RFE/RL.

Proiectul Nord Stream-2, care implică companii germane şi olandeze precum şi compania rusească Gazprom, a fost analizat săptămâna trecută după ce Italia l-a inclus pe lista de discuţii în timpul unei dezbateri privind prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei.

Premierul italian Matteo Renzi a declarat că planurile Berlinului de a transforma Germania într-un centru pentru distribuirea de gaz rusesc prin acest proiect, care intenţionează să ocolească Ucraina, par să fie “dubioase”, în special după ce un proiect similar – South Stream – care ar fi ajutat Italia a fost blocat de sancţiuni anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie