Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală

Vladimir Putin împreună cu premierul Dmitri Medvedev, asistă la parada de 9 mai, Moscova. În imagine se poate vedea o rachetă balistică intercontinentală Topol
Vladimir Putin împreună cu premierul Dmitri Medvedev, asistă la parada de 9 mai, Moscova. În imagine se poate vedea o rachetă balistică intercontinentală Topol (ALEXEY DRUZHININ / AFP / Getty Images)

Forţele Strategice ale Armatei ruse au testat cu succes, marţi, o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol, lansată din apropierea Mării Caspice, a notat Mediafax.

Racheta Topol a fost lansată din poligonul Kapustin, aflat în regiunea Astrahan, atingându-şi ţinta din sudul Kazahstanului.

„Scopul acestei lansări a fost de a testa elemente ale rachetelor balistice intercontinentale”, a declarat Igor Egorov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Racheta lansată, de tip RS-12M Topol, este o tehnologie lansată în anii 1980 de Uniunea Sovietică dar perfecţionată în continuare de către armata rusă. Modelul are o lungime de 30 de kilometri lungime şi un diametru de 1,7 metri, este capabil să străbată peste 10.000 de kilometri şi poate fi dotat cu o încărcătură nucleară de 550 de kilotone.