Rusia a interzis importurile de carne din Republica Moldova

(SEBASTIEN BOZON / AFP / Getty Images)

Rusia a introdus luni o interdicţie asupra importurilor de carne din Moldova, mărind diversitatea sancţiunilor comerciale îndreptate spre Chişinău pe fondul parcursului de integrare în Uniunea Europeană a ţării, relatează Moscow Times.

Serghei Dankvert, şeful Serviciului de Inspecţie Fitosanitară şi Veterinară a Rusiei, a comentat săptămâna trecută această interdicţie, citând diverse încălcări sanitare.

”În anumite instanţe, carnea din Moldova a venit din surse neidentificate şi este nesigură conform standardelor sanitar-veterinare”, a declarat Dankvert.

Rusia a îndreptat o serie de presiuni economice spre Republica Moldova, accentul căzând pe restricţii comerciale, de când parlamentul de la Chişinău a ratificat acordul de asociere cu Uniunea Europeană, în luna iulie.

Importurile de fructe au fost blocate de Rusia la scurt timp după semnarea parteneriatului. Iar în august, Moscova a impus taxe de import pe o serie de produse moldoveneşti, încălcând regimul de liber schimb dintre ele.

Pe fondul conflictului economic dintre Occident şi Rusia, Moscova a mai interzis în vară importurile de carne de vită şi vite din România, citând o epidemie a bolii vacii nebune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe