Rugby: Steaua s-a despărţit de mai mulţi jucători de bază ai lotului

(Tony Feder / Getty Images)
Epoch Times România
03.02.2014

Echipa de rugby Steaua Bucureşti, deţinătoarea Cupei României şi ocupanta locului 3 în ediţia de anul trecut a SuperLigii CEC Bank, a pierdut mai mulţi jucători de bază ai lotului, care în viitorul sezon vor activa pentru alte echipe din primul eşalon valoric.

''CSA Steaua Bucureşti confirmă faptul că patru dintre jucătorii săi au decis să nu mai continue colaborarea cu gruparea din Ghencea. Este vorba despre internaţionalul Florin Vlaicu, pilierul Nicolae Nere, talonerul Cătălin Beca şi jucătorul de linia a-III-a Laurenţiu Melinte'', scrie site-ul grupării din Ghencea.

Potrivit sursei citate, internaţionalul Florin Vlaicu a decis să nu mai continue şi în acest sezon cu roş-albaştrii, alegând să se transfere la Farul Constanţa (locul 4 în 2013). Vlaicu a debutat la Steaua în 2005, reuşind să adune în palmares 3 Cupe ale României şi un titlu de campion naţional, fiind totodată de cinci ori vicecampion naţional. În ultimele două sezoane, fostul stelist a fost desemnat cel mai bun marcator al Superligii. Are peste 60 de selecţii la echipa naţională şi peste 200 de apariţii în tricoul Stelei. De asemenea, notează site-ul, veteranul Nicolae Nere (32 ani) a decis să-l urmeze la Farul după 13 ani petrecuţi în Ghencea. Ceilalţi doi jucători, Cătălin Beca şi Laurenţiu Melinte, s-au transferat la gruparea bucureşteană CSM Olimpia (locul 5 în sezonul trecut). Totodată, lui Flavius Dobre, Mihai Adăscăliţei, Alexandru Mitu şi Ciprian Căplescu le-au expirat împrumuturile în Ghencea, aceştia întorcându-se la cluburile lor, de unde şi-au stabilit ulterior intenţiile pentru sezonul următor. Căplescu va juca, de altfel, tot pentru RCJ Farul Constanţa, echipă care şi-a restructurat din temelii lotul, ceilalţi revenind la Dinamo.

Steliştii vor întâlni, la începutul lunii martie, puternica echipă franceză Racing Metro Paris, într-un meci-test care va avea loc în capitala Franţei. De asemenea, roş-albaştrii vor mai susţine o altă partidă de pregătire în compania selecţionatei Armatei Franceze.

''Prima echipă a clubului s-a reunit din 15 ianuarie la stadionul din bd. Ghencea. (...) Primele săptămâni vor fi de acomodare la efort, urmând ca între 10 şi 22 februarie steliştii să plece la cabana Forban (Predeal) în stagiul de pregătire centralizată care va dura 12 zile. Tehnicianul de pe banca Stelei, antrenorul Marin Moţ, s-a refăcut după problemele de sănătate pe care le-a avut sezonul trecut şi se va implica activ în staff, urmând a trasa direcţiile de pregătire ale echipei. Din echipa tehnică mai fac parte Daniel Boldor şi Costică Florea, antrenori secunzi. Din programul Stelei nu va lipsi un turneu de pregătire în Franţa, stabilit a se desfăşura între 2 şi 10 martie, la Paris. Turneul va cuprinde două meciuri de pregătire, roş-albaştrii având ca adversari selecţionata Armatei Franceze şi echipa de primă ligă Racing Metro din Paris'', scrie site-ul ''militarilor''.

Totodată, Steaua vizează o campanie de achiziţii pentru întărirea lotului, ''având intenţia de a depăşi performanţa de anul trecut, locul trei şi medalie de bronz în SuperLigă''. Potrivit oficialilor clubului, obiectivele Stelei rămân neschimbate, ''an de an gruparea din Ghencea propunându-şi câştigarea Superligii şi menţinerea trofeului Cupa României''.

''În afara obiectivelor de performanţă stabilite de conducerea clubului, ne-am propus menţinerea nucleului echipei, punctul forte al reuşitelor acestui grup. Totodată, urmărim promovarea juniorilor din centrul nostru, deoarece ne bazăm pe o politică de continuitate. Avem în vedere un plan pe care îl vom parcurge etapizat, în funcţie de calendarul competiţional', a afirmat team-managerul stelist, Bogdan Marinescu, conform site-ului grupării din Ghencea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor