Rugby: CSM Ştiinţa Baia Mare-Steaua 26-16, în semifinala SuperLigii; "zimbrii" joacă finala cu RCM Timişoara

(photos.com)
Epoch Times România
28.09.2013

CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat semifinala SuperLigii CEC Bank la rugby disputată, sâmbătă, pe stadionul "Lascăr Ghineţ", cu Steaua Bucureşti, scor 26-16 (11-16) şi îşi va disputa titlul de campioană naţională, peste o săptămână, pe stadionul naţional "Arcul de Triumf" din Capitală, cu RCM Universitatea de Vest Timişoara, într-o reeditare practic a finalei de anul trecut.

După cum se anticipa, partida de la Baia Mare a fost una extrem de echilibrată dar cu două reprize diametral opuse, prima aparţinând oaspeţilor, care au şi condus de altfel după primele 40 de minute, a doua fiind dominată de gazde, care au reuşit să recupereze diferenţa şi să obţină până la urmă victoria, în timp ce roş-albaştrii nu au mai fost capabili să mai pună vreun punct pe tabela de marcaj, ceea ce ar trebui să dea de gândit staff-ului echipei din Ghencea.

Debutul partidei a aparţinut formaţiei bucureştene, mult mai determinată şi mai proaspătă în fazele de atac, jucând aproape fără greşeală şi profitând de toate ocaziile de care a beneficiat, de cealaltă parte echipa gazdă, practic, neregăsindu-se şi legând cu greu o fază de atac cursivă.

În minutul 3, Florin Vlaicu a deschis scorul pentru bucureşteni, chiar la primul atac al Stelei, dintr-o lovitură de pedeapsă, însă băimărenii au replicat imediat şi Csaba Gal a reuşit primul eseu al meciului, netransformat, după ce a interceptat o minge pasată greşit de "militari".

Steliştii şi-au revenit repede şi Robert Dascălu a izbutit un eseu pentru echipa sa, după o fază de atac prelungită în jumătatea de teren a gazdelor, transformat de Vlaicu, iar scorul indica 10-5 pentru roş-albaştrii în minutul 12. Dominaţi la toate capitolele, maramureşenii au încercat să revină în joc, reuşind prin căpitanul Ioan Pop să fructifice o lovitură de pedeapsă şi să mai pună 3 puncte pe tabela de marcaj.

Câştigând majoritatea tuşelor chiar şi pe repunerea adversarilor, răspunsul "militarilor" nu s-a lăsat aşteptat, Vlaicu reuşind în două rânduri să fructifice lovituri de pedeapsă, în timp ce "zimbrii" nu au mai reuşit să concretizeze decât una singură, prin Pop, până la finele primelor 40 de minute, scorul după primul mitan fiind 16-11 pentru Steaua Bucureşti.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru băimăreni, care au ieşit de la vestiare mult mai hotărâţi, iar acest lucru s-a văzut în joc, pentru că după doar 5 minute de la reluarea partidei, Csaba Gal a reuşit cel de-al doilea său eseu, Pop ratând transformarea, restabilindu-se însă egalitatea: 16-16. Au urmat minute bune în care ambele echipe au încercat să preia controlul jocului, cu faze de atac în ambele sensuri, dar, încurajaţi de cei peste 2.000 de spectatori, "zimbrii" au reuşit al treilea eseu, tot prin Csaba Gal, după o fază superbă, în care băimăreanul a pus pe picior greşit întreaga defensivă a Stelei. Sud-africanul Daniel Clarke a transformat eseul iar gazdele au trecut în avantaj, conducând cu 23-16. Acelaşi Clarke a mai fructificat o lovitură de pedeapsă de care au beneficiat maramureşenii cu câteva minute înainte de fluierul de final al arbitrului, după 80 de minute tabela de marcaj indicând 26-16 pentru CSM Ştiinţa Baia Mare, în ciuda eforturilor bucureştenilor de a recupera diferenţa de puncte.

Băimărenii vor juca, astfel, finala SuperLigii CEC Bank, pe 5 octombrie, la Bucureşti, cu campioana en-titre RCM Universitatea de Vest Timişoara, care a trecut, tot sâmbătă, de RCJ Farul Constanţa cu 42-8, în timp ce, la fel ca în 2012, "militarii" vor da piept cu "marinarii" în finala mică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor