România şi Elveţia au semnat un acord pentru proiecte de 14 milioane de euro vizând integrarea romilor

(photos.com)
Epoch Times România
13.06.2012

România şi Elveţia au semnat miercuri, la Bucureşti, un acord cu privire la finanţarea Fondului de reformă legat de incluziunea romilor şi altor grupuri vulnerabile, în valoare de 14 milioane de euro (11,6 milioane de euro), ca parte a programului de cooperare româno-elveţian vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în interiorul Uniunii Europene extinse, aprobat de statul elveţian, informează un comunicat al Ambasadei Elveţiei.

Contribuţia pentru extinderea UE reprezintă un semn al solidarităţii Elveţiei faţă de integrarea deplină a celor 12 noi state membre în structurile colective ale Uniunii Europene, se menţionează în comunicat.

Contribuţia pentru România se ridică la 181 milioane de franci elveţieni (circa 151 milioane de euro) şi acoperă activităţi din domeniile securitate, stabilitate şi susţinere a reformelor, mediu şi infrastructură, promovarea sectorului privat, dezvoltare umană şi socială.

Acest program a fost semnat în septembrie 2010 şi este implementat în strânsă cooperare cu Guvernul României, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, care acţionează ca Unitate de coordonare naţională.

Fondul pentru incluziunea romilor face parte din Contribuţia pentru extindere, statul elveţian conştientizând că programele care promovează incluziunea socială constituie un mijloc de reducere a disparităţilor între România şi alte state din Uniunea Europeană, precum şi în interiorul României, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor