România nu riscă dezangajarea de fonduri pe dezvoltare rurală, spune Cioloş

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat joi, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Fuia, că, în momentul de faţă, România nu riscă dezangajarea de fonduri pe dezvoltare rurală.
Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş. (ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.02.2012

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a declarat joi, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Fuia, că, în momentul de faţă, România nu riscă dezangajarea de fonduri pe dezvoltare rurală.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii şi a fost organizată cu ocazia vizitei pe care comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală o efectuează în România în această perioadă.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au vizat situaţia actuală a absorbţiei fondurilor europene, precum şi poziţia României faţă de propunerile CE în ceea ce priveşte noua Politică Agricolă Comună 2014 - 2020.

„Este important ca absorbţia fondurilor europene pe agricultură să fie privită atât din punct de vedere cantitativ, din punctul de vedere al sumelor care trebuie absorbite, ca să nu existe riscul dezangajării de fonduri. Aşa cum stau lucrurile, în momentul de faţă, încă nu există risc de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurală (...), însă e important să se urmărească absorbţia pe fondurile pe dezvoltare rurală şi din punct de vedere calitativ, adică ce impact au investiţiile care sunt finanţate prin PNDR în economia reală din zonele în care aceste investiţii sunt făcute”, a declarat Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

De asemenea, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală a menţionat că un alt punct pe agenda vizitei pe care o efectuează în România în aceste zile îl constituie programul de aducere a Internetului de banda largă – broadband – în mediul rural şi a precizat că pe marginea acestui subiect va avea o discuţie mai amănunţită cu ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Răzvan Mustea.

La rândul său, Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a subliniat importanţa instalării tinerilor în mediul rural.

„Am mai discutat şi câteva proiecte punctuale, proiectele pentru subzistenţă şi proiectele pentru tineri. Instalarea tinerilor este foarte importantă în viaţa economică, aşa cum vorbeam şi despre broadband, infrastructura în mediul rural nu înseamnă numai drumuri şi canalizare, însemna şi accesul la internet pentru a duce la dezvoltarea vieţii economice în mediul rural. Şi în acest context vreau să anunţ că voi angaja în cabinetul meu, prin concurs, trei tineri absolvenţi de facultate, iar după aceea, după şase luni, pe cel mai performant îl voi propune domnului comisar să vină în schimb de experienţă la Bruxelles”, a spus Fuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor