România a făcut progrese în stabilizarea macroeconomică,dar redresarea economică rămâne fragilă, după FMI

Epoch Times România
24.10.2012

Într-un raport al FMI publicat pe site-ul instituţiei se arată că România a făcut progrese semnificative în stabilizarea macroeconomică, dar redresarea economică rămâne fragilă.

"Au fost realizate progrese semnificative în stabilizarea macroeconomică sub două acorduri stand-by succesive, dar redresarea economică rămâne fragilă. Creşterea pe termen scurt este de aşteptat să rămână atenuată şi ar putea avea loc doar o recuperare graduală pe termen mediu, cu riscul unei perspective mai degrabă dezavantajoase. Cu legături puternice la sectoarele comercial şi financiar, România este expusă crizei din zona euro", potrivit raportului.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat, la sfârşitul lunii septembrie, cea de-a şasea evaluare a performanţelor economice ale României în cadrul programului stand-by.

Autorităţile vor continua să considere acordul unul preventiv şi nu intenţionează să folosească banii.

Ca urmare a finalizării evaluării, se va pune la dispoziţie o nouă tranşă de 512,9 milioane euro, totalul fondurilor disponibile pentru România ajungând astfel la 3,3 miliarde euro.

Suma totală stabilită în acordul preventiv este de 3,73 miliarde euro.

Acordul stand-by a fost aprobat pe 25 martie 2011 şi a intrat în vigoare pe 31 martie 2011 şi permite autoritaăţilor române să tragă tranşele doar dacă au nevoie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor