Românca Simona Marinescu numită director al Centrului Internaţional ONU/PNUD din Istanbul

Epoch Times România
04.04.2012

Românca Simona Marinescu a fost numită în funcţia de director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programelor de dezvoltare, cu sediul la Istanbul.

Centrul de la Istanbul este unul dintre cele cinci centre globale, de excelenţă, ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care se vor implica în atragerea şi mai substanţială a sectorului privat în proiectele şi programele de dezvoltare, cu precădere după anul 2015.

Celelalte patru centre vor fi deschise la Rio de Janeiro (Brazilia), Nairobi (Kenya), Seul (Coreea de Sud) şi Oslo (Norvegia).

Centrul de excelenţă de la Istanbul va deveni operaţional în următoarele câteva luni şi va avea un mandat global pentru implementarea strategiilor specifice PNUD, în regiunea sudică a Europei.

Specialiştii lui vor contribui la redactarea "Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă", ce se vor constitui într-un nou set de angajamente politice la nivel global, după evaluarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, din anul 2015.

Numirea unui specialist român într-o înaltă poziţie de conducere în cadrul ONU dovedeşte că expertiza românească în domeniul dezvoltării este deja recunoscută şi aduce în atenţie potenţialul României de atragere a capitalului privat în proiectele şi programele de dezvoltare la nivel naţional şi regional, afirmă MAE într-un comunicat.

Simona Anamaria Marinescu, fost senator(2000-2004), a devenit în ianuarie 2008, economist senior pentru Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Ea a coordonat reformele economice în Irak în parteneriat cu Banca Mondiala şi cu Organizatia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor