Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, executat silit de Fisc pentru 2,6 milioane euro
Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3 este executat silit de Fisc pentru o datorie de 2,6 milioane euro. Prin urmare, Fiscul şi Credit Europe Leasing IFN S.A. au scos la vânzare bunurile edilului. Licitaţia se va desfăşura pe data de 26 noiembrie anul curent, la ora 16.00, scrie publicaţia “Capital”.
Obiectul licitaţiei îl fac 15 imobile şi terenuri situate în localitatea Popeşti – Leordeni, din judeţul Ilfov, a căror valoare totală se ridică la 11,872 milioane de lei, echivalentul a 2,638 milioane de euro.
Robert Negoiţă este dezvoltatorul complexului Confort City din Popeşti Leordeni unde a avut loc, la începutul lunii octombrie, incendiul de la mansardă, la declanşarea căruia a contribuit şi nerespectarea normelor de construcţie împotriva incendiilor.
Multe dintre proprietăţile deţinute de Robert Sorin Negoiţă au fost profitabile pentru primarul Sectorului 3, dar i-au creat şi probleme cu Fiscul. Edilul a fost executat silit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) din cauza tranzacţiilor imobiliare efectuate în perioada 2006-2008, ca persoană fizică, pentru care Negoiţă nu a plătit TVA la stat.
Inspectorii fiscali susţin că Negoiţă ar fi trebuit să se înregistreze ca plătitor de TVA ca urmare a numărului mare de imobile vândute. Până în prezent, Fiscul i-a vândut, în perioada 2011-2012, 32 de imobile şi i-a calculat dobânzi şi penalităţi de 199.143.122 de lei, echivalentul a aproximativ 45 milioane euro până la data de 26 aprilie anul curent. Din această cauză primarul Sectorului 3 este pe lista celor mai mari rău-platnici la stat.
"Deciziile de impunere au fost contestate în instanţă şi se află în faza procedurii administrative prealabile", a declarat de curând Robert Negoiţă.
Persoanele care doresc să participe la o procedură de executare silită trebuie să achite o taxă ce reprezintă, de obicei, 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
Irinel Columbeanu şi Cristian Boureanu, pe lista datornicilor executaţi silit
Potrivit site-ului “Executări”, omul de afaceri Irinel Columbeanu este executat silit, în calitate de persoană fizică şi juridică, prin firmele sale, Turbocim SRL şi Techno Konsult România SRL. Marfin Bank îl execută silit pe Columbeanu, precum şi pe debitorul Turbocim SRL (fosta SC Construct Materia Columbeanu SRL).
La licitaţie, care va avea loc în data de 26 noiembrie a acestui an, vor fi scoase trei terenuri în suprafaţă totală de 17.400 de metri pătraţi, situate în comuna Moara Vlăsiei din judeţul Ilfov, evaluate la aproximativ 679.000 de lei, echivalentul a 151.000 euro, în scădere cu 25% faţă de preţul iniţial.
Marfin Bank execută silit 56 de terenuri cu suprafeţe cuprinse între 900 de metri pătraţi şi 10.000 de metri pătraţi, situate în comuna Ciolpani din judeţul Ilfov, evaluate în total la peste şapte milioane de lei, echivalentul a 1,56 milioane de euro şi. Terenurile aparţin firmelor Turbocim SRL şi Techno Konsult România SRL, deţinute de Irinel Columbeanu, iar licitaţia cu strigare va fi organizată în data de 27 noiembrie anul curent.
"Chiar dacă au existat informaţii legate de posibile executări silite, ne aşteptam totuşi ca politicienii în cauză să găsească resursele necesare ca să-şi plătească datoriile sau să ajungă la o înţelegere cu creditorii. Surpriza a fost mare şi pentru noi când i-am găsit cu bunuri executate silit pentru neplată", a precizat Elena Puică, directorul comercial al site-ului.
"Menţionăm că timpul scurs între momentul obţinerii titlului executoriu şi până la primul termen al licitaţiei este cuprins, de regulă, între patru şi şase luni, timp în care debitorul poate să-şi achite integral sumele datorate pentru a evita procedura de executare silită. Din informaţiile noastre, acest lucru nu s-a întâmplat însă în niciunul dintre cele trei cazuri prezentate mai sus, până în momentul de faţă ", a completat directorul comercial al portalului mai sus amintit.
Şi Cristian Boureanu împreună cu soţia sa, Valentina Pelinel, sunt executaţi silit pentru datorii de peste opt milioane de lei, asta însemnând 1,79 milioane de euro, de către băncile Marfin Bank, UniCredit Tiriac Bank şi Banca Transilvania. În cadrul licitaţiei, care va avea loc miercuri, vor fi scoase la vânzare cinci imobile şi terenurile aferente acestora, din Capitală.