RM: Un nou antirecod de infectare cu virusul Wuhan - 264 cazuri noi. Opt decese, dintre care două cadre medicale, ridică bilanţul la 331

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)

Republica Moldova a înregistrat sâmbătă 6 iunie, cel mai mare număr de infectări cu virusul Wuhan de la anunţarea primului caz la 7 martie 2020. Astfel, în urma efectuării a 1.247 de teste, autorităţile au anunţat alte 264 cazuri noi de coronavirus confirmate oficial pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce ridică numărul total la 9.511.

Toate cazurile confirmate sâmbătă, sunt cu transmitere locală din Chişinău 71, Bălţi 30, Comrat 25, Cahul, Ceadîr-Lunga şi Sîngerei câte 16, Ialoveni 13, Orhei 11, Străşeni 6, Basarabeasca, Călăraşi, Edineţ şi Taraclia câte 5, Anenii Noi, Glodeni şi Rîşcani câte 4, Căuşeni, Criuleni, Floreşti, Ştefan Vodă şi Transnistria câte 3, Donduşeni, Drochia, Dubăsari şi Vulcăneşti câte 2, Briceni, Cimişlia, Făleşti, Soroca şi Ungheni câte 1 caz.

Din numărul total de cazuri înregistrate în această zi, 25 sunt angajaţi ai sistemului medical: medici 7, asistenţi medicali 11, personal auxiliar 7. Astfel, numărul total al personalului medical infectat până în prezent a ajuns la 1.759 (18,5%).

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) a anunţat decesul a încă două persoane care au activat în sistemul de sănătate, fiind vorba despre şoferul de ambulanţă, Vasile Petruleac în vârstă de 63 ani, care activa în cadrul substaţiei de asistenţă medicală urgentă Râşcani, Chişinău şi medicul urolog Corneliu Rotaru de 46 ani, care a activat timp de 19 ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău. Astfel, numărul total al lucrătorilor medicali decedaţi din cauza virusul chinezesc a ajuns la 16.

MSMPS informează despre înregistrarea a încă 6 decese: un bărbat de 70 ani din municipiul Bălţi, o femeie de 56 ani din raionul Sîngerei, o femeie de 66 ani din raionul Orhei, o femeie de 65 ani din Bălţi, un bărbat de 78 ani din raionul Străşeni, un bărbat de 71 ani din raionul Cahul.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 306 în stare gravă, dintre care 27 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată, 634 în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Potrivit autorităţilor, până în prezent, virusul Wuhan în Moldova a luat viaţa a 331 de persoane. Alte 210 persoane au fost tratate şi externate, bilanţul persoanelor tratate ajungând la 5.450.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe