R. Moldova va relua cursele aeriene regulate de pasageri începând cu 15 iunie

Ştefan Sârbu
04.06.2020

alte articole

Pasageri la Aeroport
Pasageri la Aeroport (europalibera.org)
Ştefan Sârbu
04.06.2020

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică de la Chişinău a decis reluarea, începând cu 15 iunie, a curselor aeriene şi a charterelor regulate de pasageri, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Aeroportul Internaţional Chişinău este obligat să asigure organizarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19 pentru pasageri şi angajaţi, în sălile de sosire şi plecare, verificarea temperaturii, ecrane de protecţie, echipament de protecţie personală, soluţii de dezinfecţie, distanţare socială, dezinfectarea încăperilor şi instalaţiilor în terminal.

De asemenea, operatorii aerieni naţionali şi străini sunt obligaţi să asigure respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei cu coronavirus de către personalul navigant şi pasageri, informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei înainte de zbor, în timpul zborului şi după aterizare, imprimarea şi distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura: transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă şi vice-versa, fără reţineri nejustificate şi cu asigurarea normelor sanitare; dezinfectarea încăperilor şi a suprafeţelor de contact.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziţia agenţilor aeronautici şi a autorităţilor publice, care activează pe aeroporturile internaţionale din Republica Moldova, materiale informative privind măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul Wuhan.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 8795 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, dintre care 1019 în Transnistria. Au fost confirmate 1691 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 399, farmacişti - 21, asistenţi medicali - 667, felceri - 89, personal auxiliar - 515 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor