Maria Ciobanu: Doar un Guvern fără apartenenţă de partid va putea scoate R. Moldova din mlaştina în care s-a pomenit

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Statul Republica Moldova a ajuns într-un punct critic: nici înainte nu se poate mişca, nici pe loc nu mai poate sta, susţine deputata Maria Ciobanu, menţionând că în situaţia dată ar exista doar două scenarii reale, fără prea multe digresiuni politice, „care ne-ar permite să urnim carul din loc”.

„Primul ar fi demiterea Guvernului Chicu şi alegerile parlamentare anticipate. Se va schimba prea mult actuala coloratură legislativă? Nu cred! Unul sau chiar două partide nu vor mai accede în Parlament, dar va veni cu turle şi surle "Partidul Nostru" al lui Renato Usatâi”, scrie Maria Ciobanu, pe pagina sa de Facebook.

În opinia deputatei, dacă liderii partidelor politice extraparlamentare de dreapta ar putea să-şi mai înăbuşe ambiţiile, formând un Bloc electoral şi muncind serios acolo, în teritoriu, ar putea accede în Legislativ.

Al doilea scenariu, mai uşor de realizat şi cu mai puţine riscuri, ar fi demiterea Guvernului Chicu şi învestirea unui Guvern din profesionişti, fără apartenenţă de partid, subliniază Maria Ciobanu, concluzionând că doar un asemenea guvern are şanse să scoată Republica Moldova din mlaştina în care s-a pomenit, deoarece ar fi susţinut de o majoritate de deputaţi.