RISE Project. "Cum au circulat banii în cazul Vîntu-Olteanu"

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat bani lui Bogdan Olteanu pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Jurnaliştii de la RISE Project au arătat cum au circulat banii în acest caz.
Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu (Epoch Times România)

Banii pe care Bogdan Olteanu i-ar fi primit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării s-au plimbat prin mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, scriu jurnaliştii de la RISE Project.

RISE Project a obţinut documentele firmei din ale cărei conturi ar fi fost scoasă şpaga cash. Căsuţa poştală din Delaware era operată de Ionuţ Adrian Eftime, fost angajat al mogulului şi denunţător în acest caz.

Încă din martie 2006, Ionuţ Adrian Eftime şi tatăl său, sindicalistul Ion Eftime, primesc puteri depline de reprezentare şi administrare a companiei offshore IT & Media Production, înregistrată în statul american Delaware. Aceasta este căsuţa poştală din conturile căreia provine milionul de euro pe care Eftime Jr. i l-ar fi predat lui Bogdan Olteanu în octombrie 2008, la sediul PNL, după numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii DNA susţin că sursa iniţială a banilor a fost un alt offshore, Demera Investments Ltd., înregistrat în Cipru şi folosit de tandemul SOV-Liviu Luca în mai multe afaceri.

Circuitul banilor între Demera Investments şi IT & Media Production, aşa cum îl arată documentele celei din urmă, a presupus mai multe etape de “albire” a banilor.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.