Rezultatele dezastruoase la BAC s-ar putea repeta în sesiunea din toamnă, care a început luni

Chiar dacă mai mult de jumătate dintre liceenii bucureşteni au picat în acest an Bacalaureatul la sesiunea din vară, se pare că aceştia nu au profitat de orele gratuite de pregătire ţinute în centrele din Capitală, pentru a promova la sesiunea din toamnă, informează B365.ro. Astfel, doar unul din cinci elevi a participat la cursurile de peste vară.
(photos.com)
Ana Petrescu
20.08.2012

Chiar dacă mai mult de jumătate dintre liceenii bucureşteni au picat în acest an Bacalaureatul la sesiunea din vară, se pare că aceştia nu au profitat de orele gratuite de pregătire ţinute în centrele din Capitală, pentru a promova la sesiunea din toamnă, informează B365.ro. Astfel, doar unul din cinci elevi a participat peste vară la cursurile de peste vară.

Deşi în Bucureşti au fost organizare centre de pregătire în 82 de licee şi în alte şase centre de coordonare, câte unul în fiecare sector, prezenţa elevilor a fost redusă. Astfel, rezultatele dezastruoase din luna iulie s-ar putea repeta şi în a doua sesiune.

Dintr-un total de 22.400 de elevi bucureşteni, în sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul acesta 13.800 de elevi au fost respinşi. Conform datelor de pe site-ul Ministerului Educaţiei, promovabilitatea în Capitală a fost de numai 38%.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la cursurile de pregătire ţinute în mai multe licee din oraş, au participat în mod regulat numai 1.600 de elevi, iar până la sfârşitul perioadei de pregătire sunt aşteptaţi să mai vină înca 1.400 de elevi. Prin urmare, numai unul din cinci elevi dintre cei care au picat Bac-ul va veni la orele gratuite de pregătire.

"Elevii serioşi vin, dar nu îi poţi lua cu forţa dacă nu vor. Dintre cei care vin la pregătire, cei mai mulţi sunt elevii care au o picat o singură probă şi vor să o promoveze în toamnă. Pe cei care au avut note mici la toate probele nu ai cum să îi aduci" a afirmat Marian Banu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea forţei de Muncă (ANOFM) din Bucureşti, 1.087 dintre elevii care nu au trecut de prima sesiune a probei de Bacalaureat din acest an, au aplicat pentru ajutor de şomaj până la sfârşitul lunii iulie.

La liceul George Călinescu din sectorul 1, cursurile gratuite de pregătire au început pe data de 26 iulie şi se vor încheia pe 24 august. Cursurile se ţin, sub îndrumarea profesorilor, de trei ori pe săptămână la matematică şi de două ori pe săptămână la limba română, câte trei ore pe zi.

"La început au venit aproape toţi elevii care au picat prima sesiune, dar apoi au venit doar jumătate. Elevii vin să se asigure că au mai multe şanse în toamnă. Majoritatea elevilor a trecut toate probele, dar nu are media necesară promovării (n.r. deşi probele de Bacalaureat pot fi trecute cu nota 5, media tuturor probelor trebuie să fie minim 6)" a informat secretariatul Liceului George Călinescu.

Primele probe la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi cele de verificare a competenţelor de comunicare în limba străină şi în limba română şi de operare pe calculator şi au început luni, 20 august. Cele scrise se vor desfăşura de pe data de 27 august, cu proba de limba română, pe 29 la cea de matematică sau istorie, în funcţie de profil şi pe 31 august la proba scrisă la alegere. Pe 2 septembrie se vor afişa rezultatele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor