Cursuri gratuite de web design sau limbi străine, pentru tinerii fără BAC

O soluţie pentru tinerii care nu au luat examenul de bacalaureat ar putea fi învăţarea rapidă a unei meserii cât mai practice, care să fie căutată pe piaţa forţei de muncă. Astfel, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează în luna august 2012 - pentru un număr de 3.251 de persoane - peste 160 de programe de formare profesională.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
23.07.2012

O soluţie pentru tinerii care nu au luat examenul de bacalaureat ar putea fi învăţarea rapidă a unei meserii cât mai practice, care să fie căutată pe piaţa forţei de muncă.

Astfel, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează în luna august 2012 - pentru un număr de 3.251 de persoane - peste 160 de programe de formare profesională.

De reţinut însă că aceste cursuri nu se adresează doar tinerilor, ci tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cele mai solicitate meserii de către persoanele fără loc de muncă - pentru care se vor organiza programe de formare profesională în august - sunt:

- Lucrător în comerţ (270 persoane)

- Ospătar/chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie (229)

- Operator introducere, validare şi prelucrare date (227)

- Lucrător în cultura plantelor (207)

- Inspector/referent HR (152).

Cei interesaţi se pot înscrie şi la cursuri de web design (în judeţele Constanţa, Hunedoara şi Maramureş), limbă engleză (în Galaţi, Giurgiu, Tulcea, Vrancea, Botoşani, Brăila şi Bucureşti), limbă germană (Covasna) sau contabilitate (Galaţi, Giurgiu, Vâlcea şi Bucureşti).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor