Revelion însângerat la Istanbul: 39 de morţi şi 69 de răniţi după un atentat într-un club

Costumat în Moş Crăciun, un bărbat a împărţit gloanţe şi moarte la cumpăna dintre ani, într-un club select din Istanbul, unde sute de persoane sărbătoreau Revelionul.
Atac în Istanbul
Atac în Istanbul (Facebook, Nepal News English)

Cel puţin 39 de de persoane au fost ucise şi 69 rănite, dintre care 4 în stare foarte gravă, în urma unui atac armat produs în noaptea de Revelion la un club din Istanbul.

Potrivit CNN, 21 dintre cei ucişi au fost identificaţi, dintre aceştia 16 fiind de naţionalitate străină, iar 5 sunt turci, a anunţat ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu. Atacatorul este căutat în continuare.

"Avem de-a face cu un atac terorist", a mai declarat Soylu.

Atacul s-a produs în noaptea de Revelion, în jurul orei locale 01:45, când un bărbat înarmat cu o armă cu ţeavă lungă, îmbrăcat în Moş Crăciun a intrat în clubul Reina, unde 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani. Mulţi dintre cei aflaţi în club au sărit în apele Bosforului pentru a scăpa de gloanţele trase de ucigaş.

Înainte să dezlănţuie măcelul din club, atacatorul a împuşcat un ofiţer de poliţie, relatează telegraph.co.uk. Potrivit proprietarului clubului Rena, autorul masacrului era înamart cu un Kalaşnikov.

Nu se cunosc încă multe lucruri despre atacator, însă unii martori susţin că în atentat au fost implicate mai multe persoane şi că acestea vorbeau araba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe