OSCE susţine că a fost ţinta unui atac cibernetic major. Rusia suspectată

OSCE a confirmat ca a fost ţinta unui atac cibernetic major. Totuşi, conform organizaţiei, activităţile sale nu au fost întrerupte. O agenţie de informaţii occidentală suspectează că un grup de hackeri ruşi ar fi comis atacul.
(Captură Foto)

Ursula Froese, purtătoare de cuvânt a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a declarat miercuri pentru RFE/RL că atacul, raportat prima dată de ziarul francez Le Monde, a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Ea a declarat într-un email că organizaţia OSCE, care îşi are sediul în Viena, “a devenit conştientă de existenţa unui incident major privind securitatea informaţiilor” care a compromis “confidenţialitatea” reţelei sale de calculatoare.

Froese a mai susţinut că operaţiunile organizaţiei nu au fost întrerupte din cauza atacului.

“OSCE a fost capabilă să opereze, din moment ce serviciile sale în reţeaua de calculatoare nu au fost subminate”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Conform ziarului Le Monde, o agenţie de informaţii occidentală consideră că grupul de hackeri ruşi APT28 ar fi fost în spatele atacului.

Aceeaşi sursă a declarat pentru Le Monde că grupul s-ar fi aflat, de asemenea, în spatele unor atacuri cibernetic la adresa conducerii Partidului Democrat din SUA în timpul campaniei prezidenţiale americane.

Purtătoarea de cuvânt a OSCE a declarat că organizaţia sa nu a putut confirma afirmaţiile sursei respective.

“După cum se întâmplă în toate aceste cazuri, nu este posibil să determinăm cu siguranţă identitatea atacatorilor”, a mai afirmat Froese.