Mii de persoane evacuate după ameninţări anonime cu bombă în trei staţii de tren din Moscova

Trei staţii de tren au fost evacuate luni dimineaţa în urma unor ameninţări anonime cu bombă. Politia a declarat că nu au fost descoperite bombe în cele trei locaţii. Nu au fost raportaţi morţi sau răniţi.
Staţia de tren Iaroslavski din Moscova.
Staţia de tren Iaroslavski din Moscova. (Captură Foto)

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate luni dimineaţa din trei staţii de tren din capitala Rusiei, Moscova.

Poliţiştii au primit mai multe ameninţări anonime cu bombă prin telefon cu puţin timp înaintea evacuării.

Poliţia din Moscova a declarat că va folosi şi câini pregătiţi pentru a verifica staţiile de tren Kazanski, Leningradski şi Iaroslavski.

Serviciile de urgenţă au declarat pentru mass media rusă că avertismentele cu bombă la staţiile Kazanski şi Leningradski au forţat evacuarea a 2.000 de persoane. Alte 750 de persoane au fost evacuate din staţia Iaroslavski.

Martorii oculari au declarat că unităţi de pompieri şi salvare şi ambulanţe au fost trimise deşi nu s-au raportat morţi sau răniţi.

Poliţia a declarat, ulterior, că nu au fost găsite bombe la niciuna dintre cele trei staţii de tren, a anunţat agenţia rusă de ştiri TASS.

Incidentul are loc la o zi zile după ce un avion militar rus s-a prăbuşit în Marea Neagră duminică, toţi cei 92 de oameni aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.

Kremlinul a declarat că, deşi investigaţia nu este finalizată, nu pare să fie vorba de un act terorist. Staţiile de metrou şi tren au reputaţia de a fi ţinte uşoare pentru atacuri în Moscova.

În 2010, un atac sinucigaş terorist a fost efectuat de două femei în timpul orei de vârf la două staţii de metrou din capitala Rusiei. Cele două explozii separate au ucis 40 de persoane, peste 100 fiind rănite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe