Republica Moldova a primit cea de-a doua tranşă de ajutor umanitar din partea NATO

Echipamente medicale acordat de NATO, Republicii Moldova
Echipamente medicale acordat de NATO, Republicii Moldova (gov.md)

Republica Moldova a recepţionat luni, 29 martie, cea de-a doua tranşă din lotul de echipamente medicale acordat de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ce vine în sprijinul autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva pandemiei provocate de COVID-19.

Donaţia constă în 100.000 de măşti de model FFP2, în valoare de 190.000 USD. Echipamentele medicale vor fi livrate Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” şi ulterior repartizate instituţiilor medico-sanitare publice, conform necesităţilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Aduc sincere mulţumiri NATO pentru asistenţa oferită Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19. Datorită acestui suport, lucrătorii medicali vor fi mai protejaţi împotriva infectării şi vor putea depune toate eforturile pentru a salva vieţi în continuare”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Denis Cernelea.

„NATO reiterează astăzi un mesaj puternic de solidaritate cu Republica Moldova în eforturile de a face faţă pandemiei COVID-19. Ne face plăcere să donăm cea de-a doua parte a pachetului de asistenţă, care va ajuta la asigurarea protecţiei şi siguranţei personalului medical”, a declarat ataşatul militar al Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova, colonelul Dainius Kazlauskas.

Reamintim că la 24 februarie 2021, Republica Moldova a primit prima tranşă a donaţiei constând în 25.000 de costume pentru protecţie de unică folosinţă (Tyvek 600 ), în valoare de 302.250,00 USD.