Joe Biden justifică măcelul comuniştilor împotriva uigurilor: nu ar fi genocid, ci norme culturale diferite

Liderul celei mai libere naţiuni spală atrocitătile celui mai criminal regim.
Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Joe Biden a refuzat să denunţe genocidul împotriva uigurilor, organizat de regimul comunist chinez, în timpul unei apariţii pe postul CNN aseară, afirmând că opresiunea sistematică a minorităţilor din ţara comunistă este doar rezultatul unor "norme culturale diferite".

În ciuda poziţiei clare a administraţiei Trump şi chiar a propriei sale caracterizări a modului în care Beijing-ul tratează musulmanii uiguri - ca genocid - odată ajuns la cârma administraţiei, Joe Biden a schimbat brusc versiunea, atunci când a fost întrebat despre această problemă.

„Dacă ştiţi cât de puţin despre istoria Chinei, întotdeauna, în momentul în care China a fost victimizată de lumea din afară, era mai puţin unită la interior”, a spus Biden, continuând să spună că preşedintele Xi Jinping îşi propune să obţină o „China strâns controlată”, a încercat liderul Casei Albe să spele crimele comuniştilor chinezi.

„Nu mă voi pronunţa împotriva a ceea ce face în Hong Kong, sau ceea ce face cu uigurii în munţii din vestul Chinei ... din punct de vedere cultural, există norme diferite pe care fiecare ţară şi liderii ei trebuie să le respecte”, a adăugat el.

Citiți și Hong Kong: poliţia împuşcă protestatari de la 1 metru, cu muniţie de război [video]

Comentariile lui Biden sunt şocante în faţa realităţilor tratamentului brutal pe care regimul comunist îl aplică uigurilor: peste un milion de uiguri şi alte minorităţi sunt deţinute împotriva voinţei lor în tabere de reeducare din întreaga regiune Xinjiang. Lagărele de muncă - despre care liderul comunist chinez a afirmat că au fost eradicate sunt acum numite "centre de recalificare profesională". Există mărturii semnificative despre controlul absolut pe care regimul îl menţine asupra populaţiei locale prin mijloace tehnologice - inclusiv camere de recunoaştere faciale. După cum au existat numeroase rapoarte despre violuri sistematice ale femeilor uigure rămase singure, de către etnici han - chinezi - pentru a implementa programul de sinizare forţată.

După ce Xi Jinping a îndrumat autorităţile să nu arate „absolut nici o milă” faţă de prizonieri, au început să apară rapoarte despre sterilizarea forţată şi violul sistematic în bandă şi torturarea femeilor de către gardieni în închisori şi lagăre de muncă.

„Tursunay Ziawudun, care a fugit din Xinjiang după eliberare şi se află acum în SUA, a depus mărturie despre modul în care femeile erau scoase din celule „în fiecare seară” şi violate de unul sau mai mulţi bărbaţi chinezi mascaţi. Ea a spus că a fost torturată şi ulterior violată în grup de trei ori, de fiecare dată de doi sau trei bărbaţi”, relatează BBC.

Victimele au raportat, de asemenea, că gardienii folosesc bastoane electrice pentru violarea femeilor, electrocutându-le din interior.

Violuri sistematice, inclusiv cu bastoane electrice - tratament aplicat chiar şi bărbaţilor - a mai fost raportat de către practicanţii Falun Gong închişi în reţeaua vastă de lagăre de muncă a Chinei comuniste, după ce Partidul Comunist Chinez a decis că disciplina spirituală Falun Gong trebuie eradicată, în 1999.

Citiți și Dr. Jacob Lavee, preşedintele Societăţii de Transplant israeliene: "chirurgii chinezi ucid oameni pentru organe" (video)

Justificarea crimelor comuniste de către Joe Biden nu ar trebui să surprindă pe nimeni: este cunoscut faptul că este prieten al elitelor chineze. Motivarea atrocităţilor prin diferenţele culturale a fost întotdeauna explicaţia pe care Partidul Comunist Chinez a oferit-o comunităţii internaţionale atunci când abuzurile comise împotriva propriilor cetăţeni au reuşit să scoale din somn Occidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii