Reprezentanţii AmCham România se întâlnesc luni cu delegaţia FMI

Epoch Times România
03.08.2012

Reprezentanţii AmCham România se întâlnesc luni cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), iar agenda discuţiilor va cuprinde principalele probleme cu care se confruntă, în prezent, comunitatea de afaceri din România:

"Agenda discuţiilor cuprinde principalele probleme cu care se confruntă, în prezent, comunitatea de afaceri din România: probleme ce ţin de fiscalitate şi contribuţiile la asigurările de sănătate; reforma pieţei muncii, a codului muncii şi a dialogului social; reforma sistemului de sănătate; probleme de energie şi mediu; dezvoltarea pieţei de capital, privatizări, precum şi probleme ce ţin de competivitatea forţei de muncă", se spune într-un comunicat transmis vineri.

AmCham Romania este una dintre cele mai importante organizaţii profesionale de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare asupra legilor şi reglementărilor cu efecte asupra mediului de afaceri din România.

"De-a lungul celor 18 ani de activitate, AmCham Romania a rămas ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis între autorităţi şi comunitatea de afaceri pe care o reprezintă. Expertiza membrilor este oferită autorităţilor prin intermediul grupurilor de lucru dedicate unor domenii precum fiscalitate, sănătate, energie, mediu, concurenţă, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, piaţa muncii, resurse umane şi educaţie, achiziţii publice, turism, infrastructură şi guvernanţă corporatistă", se mai arată în comunicat.

AmCham Romania reprezintă peste 316 membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi aproximativ 250.000 de locuri de muncă create.

AmCham Romania este afiliată la Camera de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusă de Erik de Vrijer, se află la Bucureşti, din 31 iulie, urmând a sta până pe 13 august pentru a realiza cea de-a şasea evaluare a acordului stand by cu România.

Vizita FMI se derulează împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale

Misiunea FMI se va întâlni cu autorităţile, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi organizaţii ale societăţii civile.

Concluziile misiunii vor fi anunţate la sfârşitul vizitei.

Vizita delegaţiei comune a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale era programată iniţial să înceapă pe 24 iulie, dar a fost amânată după referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Acordul stand-by, în valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 şi a intrat în vigoare pe 31 martie 2011 şi permite autorităţilor române să tragă tranşele doar dacă au nevoie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor