Remus Vulpescu a depus plângere penală împotriva lui Diaconescu

Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a înaintat o plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu pentru infracţiunea de înşelăciune în cazul privatizării combinatului Oltchim.
Remus Vulpescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
03.10.2012

Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a înaintat o plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu pentru infracţiunea înşelăciune în cazul privatizării combinatului Oltchim.

Remus Vulpescu a depus miercuri o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în cazul privatizării Oltchim.

Dan Diaconescu este acuzat de de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de câştigător al licitaţiei privind privatizarea Oltchim. Conform plângerii, Diaconescu a prezentat documente false pe care le-a întocmit sau obţinut de la alte persoane. Totodată, Dan Diaconescu este acuzat că a produs o perturbare a activităţii Oltchim şi OPSPI.

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează astăzi, 3 octombrie Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", informează un comunicat de presă remis de Ministerului Economiei.

Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu aproape două săptămâni licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim deţinute de stat, pentru care a oferit suma de 203 milioane de lei. Însă contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, deoarece Dan Diaconescu nu a plătit suma promisă.

"Intenţia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înşelăciune publică şi uz de fals, în scopul de a obţine notorietate şi, eventual, în alte scopuri care urmează a fi stabilite de autorităţi, nu era previzibilă şi nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de 1 octombrie, când activitatea infracţională a numitului Diaconescu Cristian Dan a şi fost stopată", se precizează în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor