Dan Diaconescu: Vom contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru Oltchim

La ieşirea din sediul Ministerului Economiei, Dan Diaconescu a anunţat luni seară că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI.
Dan Diaconescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
02.10.2012

La ieşirea din sediul Ministerului Economiei, Dan Diaconescu a declarat luni seară că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI.

"Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume. Noi aveam termen până la ora 23.59 minute să încheiem contractul" , a declarat Diaconescu.

Totodată, el a adăugat că va depune marţi dimineaţă plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o "escrocherie".

Patronul OTV mai susţine că termenul stabilit de Guvern pentru semnare a fost "impus ilegal" şi nu se regăseşte în nicio lege.

"Au călcat în picioare inclusiv oferta noastră", a mai spus Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor