Reacţii în PSD după declaraţiile tandemului Ghiţă/Dragnea: "Până la turul 2, nu discutăm de şefi"

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Declaraţiile lui Sebastian Ghiţă, care şi-a afirmat intenţia de a candida în tandem cu Liviu Dragnea la şefia PSD, a stârnit reacţii aprinse în rândurile "fruntaşilor" din partid.

Potrivit pe surse.ro, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avertizat că anunţul lui Ghiţă ar putea constitui încălcarea unui angajament faţă de Victor Ponta şi faţă de PSD.

”Noi avem un angajament faţă de preşedinte şi faţă de partid. Dacă cineva încalcă aceste angajamente, le încalcă faţă de preşedintele partidului şi partid. Eu sunt un simplu membru, mă uit şi eu, şi aştept. Până atunci mă concentrez pe campania electorală”, a declarat Zgonea, pentru pe surse.ro.

Şi baronii din teritoriu au avut reacţii faţă de intenţia lui Ghiţă şi Dragnea de a conduce partidul în tandem. Conform aceleiaşi surse, dacă unii lideri judeţeni nu au ezitat să-şi exprime susţinerea faţă de tandemul Dragnea (stăpân peste bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi peste banii împărţiţi aleşilor locali) şi Ghiţă (un apropiat al premierului din liga "lupilor tineri" ai PSD, îmbogăţit din afaceri cu statul) alţii, în schimb, se tem să facă prea multe comentarii înainte de alegeri.

Cu toate acestea, aleşii locali au reamintit că declaraţia de la Orăştie, respectiv decizia prin care liderii PSD i-au solicitat premierului Victor Ponta să intre în cursa pentru preşedinţia României, prevede că până când nu se încheie campania electorală, în partid nu se va vorbi de şefi:

"Noi avem o hotărâre de la Orăştie care spune că până la turul 2, când va fi încheiată campania pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, nu discutăm de şefi. Indiferent de declaraţiile pe care le fac unii şi alţii, de tandemuri, vor trebuie să fie confirmate de congres. Numai congresul poate confirma preşedintele, cine va fi în tandem, cine va fi acolo. În calitatea mea de membru al Comitetului Executiv, respect decizia de la Orăştie. Fiecare poate să vorbească din punctul ăsta de vedere, e treaba lui. Eu ştiu că am hotărât că nu ne ocupăm de funcţii de partid până în data de 17 noiembrie", a declarat Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liderul filialei din care face parte şi Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, pentru stiripesurse.ro.

"De alegeri vorbim în momentul în care Victor Ponta e preşedinte", a completat Bojin.