Reacţia emoţionantă a unui bebeluş când aude pentru prima dată vocea surorii sale [video]

Fetiţa de 11 luni îşi pierduse auzul după ce îi fusese administrat un antibiotic.
Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), aude pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale
Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), aude pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale (captură video Youtube)

Un clip video prezintă momentul în care Scarlet Benjamin, o fetiţă de 11 luni din Georgia (SUA), ascultă pentru prima dată vocile surorii şi mamei sale. Fetiţa s-a născut cu trei luni mai devreme decât era de aşteptat şi a suferit o infecţie bacteriană severă cunoscută sub numele de enterocolită necrotizantă (NEC), aşa că a trebuit să-i fie administrat un antibiotic, care, din păcate, i-a cauzat pierderea auzului, aşa cum a explicat mama sa, Carol Dianne pe Facebook.

Familia şi-a petrecut ultimele opt luni călătorind între Atena, Augusta şi Milledgeville pentru a găsi un tratament adecvat, până când specialiştii în auz de la Atlanta Hearing Associates of Milledgeville (Georgia) au identificat problema şi au putut-o rezolva.

„Credeam că auzea mai bine sunetele, dar când am folosit aparatul auditiv am realizat că auzea mult mai prost decât bănuiam”, a relatat Dianne. Imaginile cu reacţia fetiţei sunt încântătoare şi râsul său este molipsitor.

Din fericire există diferite tipuri de aparate speciale minuscule, plasate în ureche, care amplifică sunetele pentru o compensare a surzeniei parţiale, iar copiii surzi din născare, sau cei care şi-au pierdut auzul ulterior, pot fi totuşi ajutaţi să înveţe să vorbească - de către personal şi medici specializaţi în logopedie.