Reacţia Dianei Şoşoacă după ce Alina Gorghiu a cerut să fie sancţionată: Voi depune plângere penală

Diana Sosoaca (Captura video)
D.B.
06.04.2021

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a explicat, marţi, într-o intervenţie la Realitatea PLUS, că a luat iniţiativa de a cere sancţionarea senatoarei independente Diana Şoşoacă după ultima şedinţă de plen a Senatului, în care fostul lider AUR a adresat numai "urlete şi invective". Reacţia nu s-a lăsat mult aşteptată.

"După ultima şedinţă de plen în care n-am auzit decât urlete şi invective din partea colegei noastre, doamna senator, grupul senatorilor PNL a considerat că avem nevoie de o delimitare de tot ceea ce înseamnă populism, indecenţă, reacţii nepotrivite, care încalcă regulamentul, ofense, acuzaţii neîntemeiate, xenofobe, extremiste. În regulamentul Senatului, abaterile de la deontologia parlamentară pot fi sancţionate cu atenţionare, chemare la ordine, retragerea sprijinului politic, îndepărtarea din cadrul şedinţei şi avertisment public scris", a declarat Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, Diana Şoşoacă susţine că aşteaptă ca acuzaţiile care i se aduc să fie şi dovedite.

"O anunţ pe doamna Gorghiu că voi depune plângere penală împotriva ei şi a PNL, inclusiv la forurile internaţionale, pentru că niciodată nu o să vedeţi la mine un astfel de discurs de care sunt acuzată. Faptul că am invocat neconstituţionalitarea şi nelegalitatea dispoziţiilor care sunt puse în practică de către jandarmerie, poliţie, spitale şi aşa mai departe este una, dar să mă acuzi pe mine de xenofobie, homofobie, trebuie să şi demonstrezi. Eu consider că absolut niciodată nu am greşit cu nimic, cel puţin din punct de vedere juridic", a precizat Şoşoacă.

Alina Gorghiu a afiramt, la rândul său, că “nu se aştepta la altă reacţie din partea doamnei Şoşoacă decât să ne ameninţe că ne dă în judecată”.

"Îi reamintesc însă că fişa oricărui senator presupune că acesta face legi, iar doamna Şoşoacă nu excelează la acest capitol. Excelează, în schimb, la invective, la plângeri penale şi foloseşte excesiv cuvântul ‘popor’. Respectul faţă de popor ar trebui dovedit şi în plenul Senatului, unde nepurtarea măştii, jignirile constante ne obligă la acest demers", a mai subliniat senatoarea PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor