Randamentele obligaţiunilor franceze alunecă sub 0%, ajung la niveluri scăzute record

(Captură Foto)

Cu peste 10 zile în urmă, când randamentele obligaţiunilor globale s-au diminuat pe fondul unor noi temeri că economia globală se îndreaptă spre recesiune, site-ul de ştiri Zero Hedge a raportat că o datorie suverană globală în valoare record de 13 trilioane de dolari este tranzacţionată cu un randament negativ.

Şi, deşi Bloomberg nu şi-a actualizat încă toate datele, s-ar putea spune că, începând din acest moment, există un nou nivel ridicat record în privinţa datoriilor tranzacţionate cu randamente negative. După ce randamentele germane au pătruns în teritoriul negativ, a fost rândul Franţei să urmeze Germania în teritoriul sub-zero, în condiţiile în care randamentele franceze pe 10 ani au scăzut sub 0%, lucru care a făcut ca, de fapt, cantitatea totală a datoriei cu randament negativ să crească cu câteva sute de miliarde.

Între timp, lipsa conexiunii dintre obligaţiunile globale – care acum atenţionează “vine recesiunea” – şi acţiunile globale este mai mare ca niciodată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie