Raluca Turcan: Ponta ştie că se scufundă şi vrea să tragă după el tot partidul, toată România

Vicepreşedintele PNL susţine că moţiunea de cenzură a PNL este "moţiunea împotriva obrazului gros, a aroganţei şi duplicităţii"
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.09.2015

Moţiunea de cenzură împotriva premierului trimis în judecată va fi hârtia de turnesol pentru Parlament, iar marţi vom vedea cine apără cel mai gros obraz guvernamental şi cine are puterea şi curajul să-i spună lui Victor Ponta că este timpul să plece, a declarat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

PNL solicită partidelor din arcul guvernamental să pună interesul naţional mai presus de "obrazul gros" al premierului. "Toţi parlamentarii de bună credinţă trebuie să facă distincţia între interesul lui Ponta şi Interesul Naţional. Cum ar arăta o Românie în care o majoritate parlamentară se coalizează să apere un obraz gros al premierului. Răspunsul: trist."

Raluca Turcan îi adresează o întrebare ministrului Gabriel Oprea: "Ce i-ar face unui poliţist trimis în judecată pentru acuzaţii de corupţie, similare celor formulate împotriva lui Ponta? L-ar menţine în funcţie sau l-ar suspenda pe loc? Legea este clară în acest sens. La fel ar trebuie să fie şi răspunsul! Va aplica Ministrul Oprea o unitate de măsură diferită între prietenul său, Victor Ponta, cel despre care spunea că "nu are niciun Dumnezeu", şi angajaţii ministerului pe care-l conduce?"

Vicepreşedintele PNL susţine că liberalii au depus această moţiune de cenzură pentru că Victor Ponta a împins ţara, cu bună ştiinţă, într-un blocaj internaţional fără precedent.

"Mai mult decât atât, pe plan intern, instituţia Guvernului suferă de o puternică decredibilizare. În momentul în care s-a descoperit plagiatul, Victor Ponta nu a demisionat. În momentul în care a interzis dreptul de vot celor 3 milioane de cetăţeni români din diaspora – Victor Ponta nu a demisionat. Când face România de râs, nu demisionează! Ca să-l parafrazez pe domnul Oprea, Victor Ponta nu are niciun fel de jenă.

Cum poate inculpatul Ponta, din poziţia de premier, să pretindă oamenilor şi instituţiilor din subordine integritate şi eforturi anti-corupţie? Ce credibilitate mai are un asemenea om în faţa românilor dar şi a demnitarilor externi? Cum poate un cercetat pentru evaziune să se mai prezinte în faţa Parlamentului cu un proiect de buget credibil pentru anul viitor? La toate aceste întrebări răspunsul este subînţeles pentru orice om cu judecată limpede", a continuat Raluca Turcan.

În opinia acesteia, Victor Ponta ştie că se scufundă, cu toate acestea, doreşte să tragă după el tot partidul, toată România. "Le-a interzis parlamentarilor să voteze din teama că propriul partid ar vota pentru moţiune. PSD-ul are ocazia să arate că se poate rupe de trecutul comunist, de baronii din perioada primului premier condamnat şi de modul imoral de a face politică."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor