Raluca Turcan: Oricât s-ar strădui PSD acum să se reformeze realitatea e că trei ani nu le-a păsat de oameni

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

PNL se confruntă cu o provocare teribilă în contextul în care la Cotroceni se află un preşedinte liberal cu un uriaş ascendent, astfel că dacă liberalii nu vor obţine cu scor electoral bun, acest eşec se va contoriza atât la partid, cât şi la preşedinte, iar de pierdut va avea România, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Oricât s-ar strădui PSD acum să se reformeze, să se ajusteze, realitatea este că trei ani de zile nu le-a păsat de interesul public, de educaţie, de infrastructură, de economie. Nu le-a păsat de oameni. Au livrat însă intens apariţii TV, rude şi clienţi politici în funcţii. Nu le-a păsat de Parlament. L-au folosit doar acolo unde chiar nu se putea fără.

Şi atunci îşi puneau în mişcare maşina de vot. Acum vor să-l reformeze. Pentru a arăta că într-adevăr vor un Parlament eficient, să susţină şi să voteze trecerea legilor blocate în sertar pentru că nu le convin!", a declarat Raluca Turcan.

Reţeta succesului marca Victor Ponta în educaţie a fost una foarte simplă, potrivit vicepreşedintelui PNL: ordonanţe care conduceau la scăderea performanţei şi calităţii în educaţie; Ecaterina Andronescu la Senat, Camera decizională pe majoritatea proiectelor pe educaţie, care bagă legile în sertar. "Ponta dă ordonanţe dezastruoase, iar Ecaterina Andronescu se asigură că acestea îşi vor face efectele prin blocarea lor în Senat."

"Guvernul tocmai a venit cu lista priorităţilor legislative pentru această sesiune. Pe educaţie, surpriză!! Pe listă se găsesc 50% dintre Ordonanţele de Urgenţă date de Ponta în ultimii 3 ani. Deşi am reuşit să le aducem amendamente sau să le respingem în Camera Deputaţilor, la Senat, Ecaterina Andronescu le-a încuiat bine în sertar. Astfel de Ordonanţe îşi fac efectul", a subliniat Raluca Turcan.

Iată la care ordonanţe face referire vicepreşedintele PNL:

• Ordonanţa care a politizat excesiv sistemul educaţional şi a permis înfiinţarea colegiilor pe lângă universităţi pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de BAC;

• Ordonanţa care a permis directorilor şi liderilor sindicali să fie derogaţi de la norma didactică fără a fi afectat salariul;

• Ordonanţa privind amputarea UEFISCDI – instituţia care a scos alocarea banilor pentru cercetare şi inovare pe criterii clientelare.

"Surpriza urmează acum: Victor Ponta a omis să stabilească drept prioritate guvernamentală ordonanţele care-l spălau de plagiat. Aceste OUG-uri au rămas exclusiv în responsabilitatea doamnei Ecaterina Andronescu. Cerem PSD să renunţe la această schemă a neputinţei şi mediocrităţii!", a mai transmis Raluca Turcan.

În opinia acesteia, priorităţile educaţiei trebuie să se centreze pe elevi, pe calitatea actului didactic, pe programe care să răspundă cerinţelor societăţii, pieţei muncii şi exigenţelor internaţionale, pe manualele elevilor la început de an şcolar şi finanţarea corectă a şcolii, pe respectarea dreptului constituţional la educaţie prin asigurarea unei minime infrastructuri şcolare şi asigurarea echităţii şi egalităţii tuturor elevilor şi profesorilor în faţa legii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne