Raluca Turcan devine liderul interimar al PNL

Preşedinta filialei care a obţinut cel mai bun rezultat la alegerile din decembrie, Raluca Turcan a fost aleasă lider interimar al formaţiunii. Cât despre viitorul şef en titre al formaţiunii, la orizont se profilează o bătălie între Turcan şi Predoiu. Plus ce va mai apărea pe parcurs...
Raluca Turcan(Presedinte interimar PNL)
Raluca Turcan(Presedinte interimar PNL) (Florin Chirila/Epoch Times)

Raluca Turcan a fost aleasă, marţi, preşedinte interimar al partidului până la Convenţia Naţională. Turcan, lider al filialei PNL Sibiu, filiala care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, a fost votată în unanimitate de membrii Biroului Politic Naţional al formaţiunii, întrunit în şedinţă după ce, pe fundalul eşecului la alegeri, Alina Gorghiu şi-a depus mandatul.

Potrivit news.ro, decizia a fost luată în mai puţin de o oră de la debutul şedinţei. Odată cu votarea Ralucăi Turcan drept preşedinte interimar, liberalii au impus şi condiţia ca aceasta să nu candideze la congresul de anul viitor însă, potrivit Hotnews, în discursul susţinut după vot, Turcan a afirmat că nu îşi poate asuma că nu va candida şi pentru un mandat plin anul viitor.

La rândul său, Cătălin Predoiu, fost candidat la primăria Capitalei a anunţat în şedinţă că intenţionează să-şi depună candidatura la şefia partidului, la Congresul ce va urma, anunţul fostului premier din umbră al PNL fiind primit cu aplauze.

"Am luat decizia sa candidez la viitoarea Conventie Nationala a PNL din 2017 pentru functia de Presedinte ales. Doresc un PNL unit, dar un PNL viu, nu unul inert, cum e acum, naucit de rezultatul alegerilor. Ii chem pe colegi la unitate, dar si la reintoarcerea PNL la politicile care l-au consacrat. Candidez pentru ca PNL trebuie sa se reintoarca la problemele poporului, sa militeze pentru antreprenori si capitalism national. Candidez pentru ca inteleg cat de important este sa avem o opozitie reala la PSD in Parlament.", a anunţat ulteriro Predoiu pe Facebook.

Reamintim că luni, Alina Gorghiu care, înainte de alegeri promisese că va demisiona dacă partidul său nu va obţine în alegeri un scor care să-i permită să dea premierul, a anunţat că îşi depune mandatul şi că şi alţi lideri liberali îi vor urma exemplul. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici