Raluca Turcan denunţă "lovitura din Senat" care blochează procedura arestului preventiv

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

"Lovitura din Senat" prin care se blochează practic procedura arestului preventiv evidenţiază frica celor din PSD de justiţie, a acuzat marţi vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, făcând referire la amendamentul adoptat cu o zi în urmă de instituţia prezidată de Călin Popescu Tăriceanu.

Iniţiativa legislativă, semnată de senatorii Ioan Chelaru, Ovidiu Donţu (ambii PSD) şi Cristiana Anghel (PC), obligă procurorii să dispună arestarea preventivă numai în baza unor "indicii temeinice", nu a unor "suspiciuni rezonabile", aşa cum se procedează acum, prevedere ce îngreunează semnificativ luarea unei astfel de măsuri în viitor. Până la adoptarea finală mai este doar un pas - votul din Camera Deputaţilor, care este for decizional.

"De acum există indicii temeinice: pentru PSD justiţia e ciuma şi Şova e muma. Chiar muma lui Victor Ponta. Lovitura din Senat prin care se blochează practic procedura arestului preventiv demonstrează cât de frică le este celor din PSD de justiţie. Îşi iau măsuri de precauţie cu speranţa că toţi cei care pot fi acuzaţi de corupţie vor beneficia de un statut privilegiat.

Se vor preface că nu este vorba despre ei, îşi vor menţine funcţiile şi, cu aroganţă şi suficientă, ne vor da lecţii de moralitate. Se vor transforma în victime iar pe cei fără probleme în justiţie îi vor face să se simtă marginalizaţi. Pentru mutilarea legilor în interes personal, pentru apărarea apropiaţilor prin sacrificarea instituţiilor statului, PSD trebuie să plece!", a precizat Raluca Turcan.

Pe de altă parte, amendamentul a fost adoptat, prin vot secret electronic, cu 91 voturi "pentru" şi 25 "împotrivă", fapt ce l-a determinat pe şeful PSD, Victor Ponta, să remarce: "Am văzut o majoritate covârşitoare. Deci înseamnă că toate grupurile parlamentare au votat "pentru". Ce se va întâmpla la Camera Deputaţilor vom vedea".

Recomandăm şi Laura Ştefan: Dacă trec modificările la Codul Penal şi CPP promovate de PSD s-a terminat cu anticorupţia

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne