Raluca Alexandra Prună: România este cel mai fidel susţinător al reformelor din justiţie efectuate în Moldova

Ministrul Justiţiei din România a avut mai multe întrevederi şi discuţii cu oficiali moldoveni, judecători dar şi membri ai societăţii civile din Moldova pe subiectul consolidării relaţiilor moldo-române.
Ministrul Justiţiei din Romania
Ministrul Justiţiei din Romania (constcourt.md)

Vineri 26 august, preşedintele Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM), Alexandru Tănase, a primit în vizită delegaţia Ministerului Justiţiei al României, în frunte cu ministrul Raluca Alexandra Prună, şi omologul din Moldova, Vladimir Cebotari.

Vizita s-a axat pe subiectul evoluţiei cooperării moldo-române pe sectorul justiţiei, în cadrul căreia au fost stabilite linii directoare în acest sens. În context, Raluca Alexandra Prună a declarat că partea română apreciază relaţiile excelente stabilite între Curtea Constituţională a României şi Curtea Constituţională a Moldovei.

Preşedintele CCM, Alexandru Tănase, a salutat iniţiativa ministrului Justiţiei al României de creare în toamna acestui an a Forumului România-Republica Moldova în domeniul justiţiei. Forumul urmează să faciliteze schimbul de experienţă al ambelor state în acest sector, pentru preluarea şi adaptarea celor mai bune practici, inclusiv pe segmentul justiţiei constituţionale.

În finalul vizitei la CCM, ministrul Prună a declarat că România rămâne cel mai fidel susţinător al reformelor din justiţie efectuate în Republica Moldova.

Ministrul Justiţiei din România, în cadrul primei sale vizite oficiale în Moldova, alături de colegii săi din Guvern, a avut mai multe întrevederi şi discuţii cu oficiali moldoveni, judecători ai Curţii Supreme de Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, cu reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie, Procuraturii Generale şi celei Anticorupţie, membri ai societăţii civile şi reprezentanţi ai formaţiunilor politice din Moldova pe subiectul consolidării relaţiilor moldo-române.

Notabil este faptul că, pe 26 august, în cadrul vizitei, a fost semnat acordul bilateral de colaborare dintre Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al României care stabileşte planul de acţiuni şi liniile directoare pentru cooperarea în domeniul justiţiei pentru anii 2017 – 2018.

De asemenea, Raluca Prună şi colegii ei din cabinet au mers la grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, renovată în cadrul programului de asistenţă a României pentru modernizarea domeniului educaţional din Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe