Raiffeisen Leasing a finanţat bunuri în valoare de 97,6 milioane euro în 2011, în creştere cu 84%

Epoch Times România
04.04.2012

Raiffeisen Leasing a finanţat bunuri în valoare totală de 97,6 milioane euro în 2011, înregistrând o creştere cu 84% comparativ cu 2010 şi un număr de 1.975 noi contracte de leasing, a anunţat miercuri compania.

Compania s-a clasat astfel pe locul 2 în topul companiilor de leasing din sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 11%, conform datelor Asociaţiei Societăţilor Financiare din România.

Rezultatele financiare au continuat să se îmbunătăţească în 2011, comparativ cu anii 2009 şi 2010, Raiffeisen Leasing obţinând un profit net de 1,4 milioane euro (IFRS), profitul net consolidat al grupului de leasing situându-se la 2,3 milioane euro (IFRS). Diferenţa până la suma totală a fost dată de profitul net realizat de celelalte două companii cu rezultate consolidate în cadrul grupului, respectiv Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare şi Raiffeisen Leasing Moldova.

Distribuţia pe tipuri de active finanţate în 2011 a fost astfel împărţită: echipamentele au reprezentat 29%, vehiculele comerciale şi autoturismele 65%, iar leasingul imobiliar 6%. Produsul de leasing a fost integrat în gama de produse a Raiffeisen Bank, forţa de vânzare a băncii având o contribuţie de 47% în totalul contractelor de leasing încheiate.

"Pentru anul 2012, Raifeisen Leasing şi-a stabilit ca principal obiectiv al activităţii sale maximizarea nivelului de satisfacţie a clienţilor, prin oferirea de produse diversificate şi adaptate nevoilor acestora. Vom continua să oferim suport financiar partenerilor noştri de business şi, totodată, vom susţine afacerile viabile ale viitorilor parteneri" a afirmat Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing.

Raiffeisen Leasing este membră a grupului financiar austriac Raiffeisen şi activează pe piaţa românească din anul 2002. Clienţii Raiffeisen Leasing sunt, în principal, persoane juridice, de la IMM-uri la corporaţii multinaţionale şi municipalităţi. Compania are reprezentare naţională, fiind prezentă în 15 mari oraşe din România. Raiffeisen Leasing oferă servicii de finanţare completă prin leasing financiar, leasing operaţional şi management de flotă, acestea fiind accesibile prin toate agenţiile Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Leasing este membră a Asociaţiei Societăţilor Financiare din România (ALB) începând cu anul 2004.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor