Vlad Alexandrescu: După asaltul asupra justiţiei, PSD atacă presa prin slujbaşii obedienţi de la Fisc

După asaltul continuu asupra justiţiei, PSD trece la nivelul următor, prin slujbaşii obedienţi pe care i-a instalat la conducerea ANAF, atacând direct libertatea presei, a tras un semnal de alarmă senatorul Vlad Alexandrescu, de la USR.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Inspectorii antifraudă ai ANAF au descins la birourile RISE Project şi Hotnews, cu câteva ore înainte ca jurnaliştii de la RISE să publice o amplă investigaţie despre afacerile Tel Drum şi posibilele conexiuni cu Liviu Dragnea. Avem de-a face cu o manifestare de slugărnicie faţă de interesele liderului PSD şi o formă inacceptabilă de hărţuire şi intimidare a presei independente, care aruncă România cu decenii înapoi în materia respectării standardelor democratice, a acuzat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

"După asaltul continuu asupra justiţiei, PSD trece la nivelul următor, prin slujbaşii obedienţi pe care i-a instalat la conducerea ANAF, atacând direct libertatea presei. Investigaţia RISE Project este însă importantă dincolo de manevrele demne de o republică bananieră ale inspectorilor ANAF. Ea se bazează pe un document intern din anul 2011 al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne (DGIPI), care documentează posibile încălcări ale legii penale de către grupul care controlează compania TEL DRUM", a scris Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit senatorului, practicile menţionate în documentul intern al DGIPI sunt de o extremă gravitate, astfel că USR ia în considerare cele mai potrivite linii de acţiune pentru a limita proporţiile jafului şi fărădelegii.

"Considerăm că este momentul ca România să facă paşi serioşi către o transparenţă reală a acţionariatului firmelor, prin eliminarea acţiunilor la purtător nenominale. Această formă de ascundere a beneficiarilor reali subminează şi goleşte de conţinut măsurile de promovare a integrităţii în sectorul public şi în mediul de afaceri. Până la tranşarea legislativă a acestei probleme, USR va pleda pentru interzicerea accesului la proceduri de achiziţii publice pentru societăţile comerciale cu acţiuni la purtător nenominale", a mai transmis Vlad Alexandrescu.