Raeţchi: Firea şi majoritatea PSD-ALDE deschid drumul acordării contractelor cu dedicaţie

Primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi majoritatea PSD-ALDE au decis să acorde netransparent contractele de până în 800.000 de euro. Avem de-a face cu o restauraţie roşie demnă de anii 1990, acuză liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a afirmat că va propune demararea unei campanii de semnături la nivelul Bucureştiului, îndreptată împotriva deciziei PSD-ALDE din Consiliul General prin care contractele de până în 800.000 de euro nu vor mai fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP):

"În şedinţa Consiliului General, primarul Gabriela Firea şi majoritatea PSD- ALDE au aprobat un proiect de hotărâre prin care contractele de până în 800.000 de euro nu vor mai fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar atribuirea contractelor se poate face în cinci zile.

Firea şi majoritatea PSD-ALDE sfidează complet transparenţa decizională şi practic, contracte de sute de mii de euro pot fi acordate în mod arbitrar şi preferenţial. Această nouă dovadă de inventivitate pesedistă vizează categorii ample, printre care servicii de sănătate, de învăţământ, de cultură sau servicii sociale administrative", a declarat deputatul PNL.

Ovidiu Raeţchi a punctat că această decizie a majorităţii PSD-ALDE deschide drumul acordării contractelor publice cu dedicaţie:

"Contracte de sute de mii de euro pot fi acordate fără a exista o minimă evidenţă şi monitorizare, iar banii bucureştenilor pot fi dirijaţi cu uşurinţă spre buzunarul convenabil. De aceea, voi propune colegilor demararea unei campanii de semnături la nivelul Bucureştiului, îndreptată împotriva deciziei PSD- ALDE din Consiliul General. Nu este vorba doar de un caz clasic de incompetenţă, ci chiar de folosirea discreţionară a banilor bucureştenilor."