Raed Arafat va acţiona în instanţă un cunoscut jurnalist. Află pe cine şi de ce

Ţintă a numeroase atacuri în ultima vreme, Arafat declară că nu va permite ca minciuna şi atacurile nefondate să pună o umbră de suspiciune asupra fondării şi dezvoltării SMURD.
Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunţat miercuri seară că-l va acţionă în instanţă pe jurnalistul Silviu Mănăstire, de la B1 TV, în a cărui emisiune au fost lansate o serie de atacuri la adresa sa.

Redăm anunţul postat de fondatorul SMURD pe contul său de Facebook:

"Astăzi d-l S. Mănăstire de la B1 TV a dus atacurile lui mai departe, ce arată că astfel de atacuri nu vor dispărea curând. Câteva afirmaţii m-au făcut să stau şi să mă gândesc la cum era când am pornit în 1990 şi ce spunea acest personaj acum încercând să murdărească numele meu şi numele celor care au lucrat cu mine precum şi celor care m-au sprijinit transformând o poveste frumoasă într-o poveste de afaceri şi şmecherii. Manipularea şi minciuna au devenit regulă în ce priveşte prezentarea activităţii de peste 25 în dezvoltarea sistemului de urgenţă şi mai ales a SMURD, cel puţin prin neadevărurile rostite sau scrise de unii "jurnalişti".

Astăzi am auzit cum am înfiinţat în anul 1990 o societate de medicină de urgenţă care încasa bani pentru cazurile la care mergeam pe baza de CNP, şi cum am creat un număr preferenţial de urgenţă la care să mă sune populaţia în loc de a suna la numărul de urgenţă de atunci 961 şi multe alte date deformate care pentru un necunoscător pot însemna naşterea unor semne de întrebare justificate. În anul 1990, primul echipaj SMUR, că "D" pentru descarcerare a intrat abia în 1993, a început ca echipaj cu voluntari care nu aparţinea nici unei organizaţii sau societăţi. Aşa a şi continuat până l-au preluat pompierii în 1990 şi personalul medical s-a angajat la spital în 1997. Era perioada în care plăteam din buzunar combustibilul pentru ambulanţă şi în care reparam ambulanţele primite din donaţii pe banii mei. Nu o zic să mă laud, însă norocul meu e că încă sunt mulţi în viaţă care pot să certifice acest lucru.

Când un "jurnalist" spune în mod răspicat că am luat bani pe baza de CNP pentru fiecare caz la care am mers înseamnă că acest personaj nu a verificat povestea pe care o povesteşte cu atâta încredere sau nu a vrut să verifice pentru că doreşte să spună povestea în anumit fel. Am făcut atunci tot ce am făcut, împreună cu colegii mei, pentru oameni. Nu m-am aşteptat la răsplată însă nici nu admit minciuna şi atacurile nefondate care să pună o umbră de suspiciune asupra celor întâmplate. Cu siguranţă cu D-l Mănăstire vom ajunge în faţa instanţei, pentru că va trebui să probeze ce a zis astăzi şi ce a zis acum câteva zile dar şi ce va mai zice dacă are de gând să continue.

Cred că normalitatea este să soliciţi acestor personaje care au denigrarea nefondată ca meserie să probeze ce spun în mod oficial. Noi ca societate nu mai trebuie să admitem astfel de atacuri prin a solicita acestor "jurnalişti" să probeze ce spun înainte de a-i crede cerându-mi scuzele faţă de adevăraţii jurnalişti care îşi fac munca în mod onest şi corect solicitându-i să se delimiteze de astfel de personaje care nu fac cinste meseriei de jurnalist! (Vreau doar să subliniez faptul că nu scriu să mă lamentez ci scriu să-i arăt domnilor care vin cu poveşti neadevărate că am şi eu şi colegii mei curajul să-i răspundem şi să-i cerem socoteală!)", scrie Arafat pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne