Surse: Şefii ISU audiaţi la DNA

Potrivit unor surse judiciare procurorii militari din DNA i-au audiat, miercuri seară, pe cei trei reprezentanţi ai conducerii ISU Bucureşti - Ilfov, aceştia fiind citaţi ca martori.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Suspendaţi din funcţii după ce s-a aflat ca deşi fuseseră sesizaţi că în Colectiv au loc evenimente cu public numeros nu au trimis oameni pe teren să verifice, şefii ISU Bucureşti-Ilfov, inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Şchiopu şi adjunctul Giani Aldoiu, au fost audiaţi miercuri seară la DNA, au precizat sursele citate de Mediafax.

Reamintim că şefii ISU au fost demişi în urma publicării unei investigaţii jurnalistice. Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat un document din care reiese că ISU Bucureşti a primit la sfârşitul lunii septembrie o solicitare a unei firme de organizare de evenimente, în care se anunţa organizarea de petreceri în Colectiv şi fosta fabrică Pionierul la care urmau să participe 2.000 de persoane.

În ciuda acestui fapt, cei de la ISU nu s-au dus să verifice spaţiul pentru aceste concerte şi nu s-a luat nicio măsură. Documentele au fost trimise pe data de 23 septembrie, cu o lună înainte de tragedia de la Colectiv.

Miercuri, după izbucnirea scandalului, Ministrul de Interne Petre Tobă a declarat că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat ca situaţia vizând implicarea conducerii ISU Bucureşti în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgenţă DNA, pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei, relatează stiripesurse.ro.

"Domnule prim ministru, vă informez că într-adevăr aseară domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoştinţă faptul că, încă de la sfârşitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situaţii de urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti. În momentul în care am avut această informaţie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situaţia de fapt să fie înaintată de urgenţă la Direcţia Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întreaga conducere de la ISU Bucureşti Ilfov a fost pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă", i s-a adresat miercuri Tobă premierului Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne