Radu Stroe, exclus din PNL

Radu Stroe
Radu Stroe (Epoch Times România)

Conducerea PNL a votat în favoarea excluderii din formaţiune a vicepreşedintelui PNL Radu Stroe, după ce Grupul liberal din Camera Deputaţilor a solicitat Biroului Politic al PNL să ia în discuţie situaţia fostului ministru de Interne. Acesta a declarat că va rămâne deputat independent.

Conform Statutului PNL, decizia finală în ce priveşte excluderea lui Radu Stroe din PNL urmează a fi luată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului.

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat luni că a primit mandatul colegilor săi deputaţi pentru a cere în şedinţa BPN de marţi excluderea sau suspendarea pentru şase luni din partid a lui Stroe, pe motiv că fostul ministru "îşi bate joc de munca" celor din partid.

Scutaru a mai precizat că majoritatea deputaţilor liberali au fost de acord cu propunerea excluderii sau suspendării lui Stroe.

Întrebat ce i se reproşează fostului ministru de interne, Scutaru a răspuns: "Faptul că în momentul în care tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la preşedintele partidului, până la ultimul parlamentar, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreşedinte al partidului, fost demnitar - şi nu orice demnitar, Radu Stroe a primit ultima demnitate cea de ministru de Interne - practic prin atitudinea sa aruncă în aer şi îşi bate joc de muncă tuturor acestor oameni".

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a precizat că decizia în BPN a fost luată cu 53 de voturi "pentru", 10 voturi "împotrivă", şi un vot a fost nul.

"Toată discuţia a pornit ieri în cadrul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, liderul de grup George Scutaru a fost mandatat de colegi să aducă subiectul pe ordinea de zi în Biroul Politic Naţional. Aici colegii i-au reporşat domnului Stroe că în timp ce noi, tot PNL, toate structurile suntem agrenaţi în această bătălie foarte importantă pentru PNL, domnia sa are altă atitudine, total nepotrivită atât pentru calitatea de vicepreşedinte, cât şi pentru cea a unui fost demnitar foarte important din partea PNL. La votul pe moţiunea simplă privind medicamentele compensate, domnul Stroe a considerat că e bine să voteze împotriva moţiunii simple iniţiată de PNL şi a unei politici susţinute a partidului", a afirmat Pocora.

Aceasta a informat că Mircea Ionescu Quintus a cerut un alt mod de sancţionare a lui Stroe, exprimându-şi însă nemulţumirea faţă de atitudinea acestuia. Stroe a fost susţinut de colegul său Daniel Chiţoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne