R.Moldova: Timofti are rezerve faţă de mersul reformei în justiţie (revista presei)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu este pe deplin mulţumit de faptul cum decurge reforma justiţiei, iar vinovaţi de aceasta îi crede pe judecătorii care se opun schimbărilor ce urmează să aibă loc, scrie 'Adevărul' de miercuri.
Preşedintele moldovean Nicolae Timofti. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.12.2012

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu este pe deplin mulţumit de faptul cum decurge reforma justiţiei, iar vinovaţi de aceasta îi crede pe judecătorii care se opun schimbărilor ce urmează să aibă loc, scrie 'Adevărul' de miercuri. Nicolae Timofti a mai spus că, în curând, va fi discutat în parlament un proiect de lege pentru majorarea salariilor judecătorilor până la aproximativ 10.000 de lei (600 de euro).

La un an de la aprobarea Strategiei de reformare a Justiţiei, ministrul Oleg Efrim afirmă într-un interviu din 'Adevărul' că lucrurile în sistem evoluează spre bine, dar că se cer măsuri anticorupţie mai radicale şi intercorelarea transformărilor din diferite instituţii.

'Timpul' scrie despre studenţii care muncesc pentru a se întreţine la şcoală. Fie pentru că nu le ajung veniturile pentru o pâine sau produse de primă necesitate, ori pentru că nu mai vor să ceară bani de la părinţi, pe lângă studii, fac tot posibilul doar ca să câştige un bănuţ în plus. Şi chiar dacă de multe ori cad pradă unor profitori care nu le achită salariile ori îi obligă să muncească în condiţii groaznice, pentru că încă nu au o meserie, de cele mai dese ori, studenţii care se decid să îşi ia soarta financiară în propriile mâini sunt nevoiţi să accepte munci necalificate şi o leafă mizeră, menţionează cotidianul.

'Moldvaskie Vedomosti' scrie că procesul judiciar intentat de un grup de politologi împotriva studierii Istoriei Românilor în şcoli continuă. Curtea Supremă de Justiţie a dispus retransmiterea dosarului spre examinare Curţii de Apel, care anterior îşi declinase competenţele. Contestatarii cer anularea ordinului fostului ministru al educaţiei prin care se dispune studierea Istoriei Românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor