R.Moldova: Liberalii doresc un premier interimar

Laura Diaconaş
03.04.2013

După consultările de astăzi cu şeful statului, Mihai Ghimpu a declarat că Partidul Liberal vrea un premier interimar, precizând: "Conform Constituţiei, preşedintele trebuie să numească un alt premier, unul interimar, nu pe Filat. Tot ce a semnat până acum Vlad Filat este ilegal".

Liberalul a menţionat că alegerile anticipate au fost provocate de către premierul în exerciţiu, Vlad Filat: "Alegerile au fost declanşate de către Filat şi nu de Ghimpu. Ele pot fi evitate, dar totul depinde de şeful statului şi de Vlad Filat. PLDM trebuie să vină cu o altă candidatură la funcţia de prim-ministru"

La rândul său, Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a menţionat că formaţiunea sa ar putea vota pentru candidatura lui Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, doar dacă Filat ar îndeplini anumite condiţii.

"În cazul în care Vlad Filat vine şi mă convinge că 13 februarie nu se mai repetă, facem transparenţă în domeniul achiziţiilor publice, reformă adevărată în sistemul de drept şi lumină la Vamă şi la Fisc. Suntem gata să examinăm şi candidatura domniei sale", a declarat Marian Lupu.

Mai mult de atât, Marian Lupu mai spune că PLDM şi PL ar trebui să arate mai multă flexibilitate în cadrul negocierilor, deoarece se creează blocaje.

În acest sens Marian Lupu a subliniat: "Cred că este o problemă pe ambele părţi. Este o lipsă de flexibilitate. Am intrat în negocieri fără a condiţiona ceva. PLDM vine şi spune că au doar un singur candidat pentru funcţia de prim-ministru. Partidul Liberal spune că nu acceptă. Gata, blocaj. Ambelor părţi le-aş sugera să fie mai flexibili".

Precizăm că Nicolae Timofti, preşedintele ţării, a avut, astăzi, o nouă rundă de consultări cu fracţiunile parlamentare din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor