R. Moldova: Iurie Leancă atacă şoferii prin sancţiuni dure

Şedinţa Guvernului, Iurie Leancă
Şedinţa Guvernului, Iurie Leancă (gov.md)

Premierul Iurie Leancă vrea sancţiuni mai dure pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie. De asemenea, şeful Guvernului a cerut ministrului Afacerilor Interne să organizeze operaţiuni de supraveghere a traficului şi pe timp de zi şi să propună modificări la Codul Rutier, astfel încât vitezomanii şi restul celor care încalcă regulile de circulaţie să fie pedepsiţi mai dur.

Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri, în contextul accidentelor tragice care au avut loc marţi seară şi miercuri dimineaţă în ţară, din cauza cărora au decedat 7 persoane.

„Îmi exprim condoleanţele pentru familiile care şi-au pierdut persoanele dragi în urma accidentelor. Vreau să fac un apel la toţi şoferii, să conducă atent şi responsabil. Graba face să avem astfel de tragedii. Este responsabilitatea şoferilor să nu accepte copiii duşi în braţe în automobile”, a declarat Leancă.

În acelaşi timp, premierul a adresat un mesaj tuturor şoferilor.

"Vreau să fac un apel către toţi şoferii de care depinde şansa de a evita accidentele rutiere. Să conducă atent şi responsabil. Graba face să avem astfel de tragedii. Ei trebuie să asigure condiţii ca să nu accepte copiii duşi în braţe în automobile. În cazurile de ieri nu s-au respectat condiţii elementare de siguranţă", a subliniat premierul.

Totodată, Ministerul Educaţiei şi cel al Tehnologiei Informaţiei urmează să înăsprească cerinţele la examenele pentru permisul auto, iar Ministerul Transporturilor va trebui să acorde o atenţie sporită întreţinerii marcajelor rutiere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe